Er was eens een dag dat ik met een overschot aan appels zat. En met een overschot bedoel ik dat er nog zo’n 12 appels in mijn koelkast lagen. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van appels maar ik hou ook van ander fruit. En dat zorgt ervoor dat ik niet iedere dag een appel eet. Daarnaast lag er ook nog een rol vers taartdeeg in mijn koelkast en ineens zag ik het licht. 1 + 1 = 2 en ik ging aan de slag met een appeltaart. Omdat ik wel iets anders wilde maken dan een standaard appeltaart en manlief een rijke verzameling aan whiskeys begint aan te leggen, besloot ik een appeltaart met mascarpone en whiskey te maken. En dat lieve mensen bleek echt een top idee te zijn. Ja, je proeft de drank maar nee het is niet dat deze gigantisch overheerst. Het zorgt voor een kleine twist aan de taart, eentje die heel erg lekker is. Verder is ook mascarpone in een appeltaart gewoon goud, vanaf nu ga ik dat nooit meer anders doen denk ik.

Appeltaart met whiskey en mascarpone

Appeltaart met whiskey en mascarpone

Appeltaart met whiskey en mascarpone

Appeltaart met mascarpone en whisky
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (23 cm) taart (23 cm)
Ingrediënten:
  • 1 vel vers taartdeeg
  • 100 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 500 gr mascarpone op kamertemperatuur
  • 100 gr bloem
  • 1 tl whiskey
  • 500 gr appels in blokjes
  • 3 el kaneel
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el whiskey
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde bakvorm van 23 cm in met boter. Je kunt voor dit recept ook prima een springvorm gebruiken.
  2. Leg het vel taartdeeg in de bakvorm en snijd het overtollige deeg weg.
  3. Doe de kristalsuiker samen met de eieren in een kom en klop dit op tot een lichtgeel mengsel.
  4. Voeg vervolgens de mascarpone, bloem en whiskey toe en klopt dit tot een klontvrij beslag.
  5. Stort het mascarponebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier de kaneel, lichtbruine basterdsuiker en de rest van de whiskey aan toe.
  7. Schep de appelblokjes in het mascarponebeslag en schenk de whiskey die in de kom achterblijft over de taart.
  8. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 50 minuten gaar.
  9. Laat de taart volledig afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Van donselaar

    Mij ook, maar wat nu als je geen rôl taartdeeg hebt? Ik maak sowieso altijd eigen deeg… Welk soort deeg maak ik voor deze taart? Alvast bedankt!

    NEt T blog ontdekt dankzij de zachte witte bolletjes die nu staan te rijzen, en enthousiast op reis op Jullie blog!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.