De laatste jaren ben ik gek op taart. Ik had dit voorheen nooit zo, koeken vond ik lekkerder maar inmiddels ligt dat net iets anders. Ik bedoel, hallo – ik heb een heel taartenboek gemaakt! Toch vind ik een taart niet altijd even handig. Ik vind het heerlijk om ze te bakken maar met z’n tweeën (Vic eet echt nog geen taart) krijgen we een taart simpelweg niet op. Ik weet dat ik dan een beroep zou kunnen doen op de vriezer maar ja, dan zit ik er alsnog mee. Handzamere alternatieven zijn dus altijd wel welkom en daarom bedacht ik deze appeltaartmuffins. Al het lekkere van appeltaart maar met het handzame van muffins. En lekker dat ze zijn! De kaneelkruimels bovenop de muffins maken het echt af dus laat die niet achterwege alsjeblieft.

Dankzij de royale hoeveelheid appel in deze muffins zijn ze onwijs zacht. Heel erg lekker maar gebruik wel muffinvormpjes in de bakvorm, anders krijg je de muffins bijna niet uit de vorm. Ik spreek uit ervaring. Helaas.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Appeltaartmuffins

Appeltaartmuffins
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor de appeltaartmuffins:
  • 250 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-aroma
  • 300 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml volle melk
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 appels - geschild en in blokjes
  • Voor het kaneelkruim:
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 1 tl kaneelpoeder
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  2. Voeg de helft van het citroensap toe aan de appelblokjes.
  3. Klop voor de muffins de suiker met boter romig en voeg vervolgens het ei en de vanille-aroma toe. Klop dit even goed door.
  4. Doe de bloem, kaneelpoeder, bakpoeder en het zout in de kom. Schenk hier de melk bij en spatel het geheel tot een egaal muffinbeslag. Voeg hier de rest van het citroensap aan toe.
  5. Spatel tot slot de stukjes appel door het beslag en schep de muffinvormpjes vol met het beslag.
  6. Schep de ingrediënten voor het kaneelkruim door elkaar. Verkruimel de boter met de toppen van je vingers, net zolang tot je grovere kruimels hebt gekregen. Dit kun je ook met de keukenmachine doen, laat dan alle ingrediënten samen pulseren.
  7. Verdeel de kaneelkruimels over de muffins in de bakvorm. Schuif de bakvorm in de oven en bak de muffins in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  8. Laat de muffins helemaal afkoelen in de vorm en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast en niet langer dan 3 dagen.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Alie

    Wat heerlijk!! Ze staan in de oven… ruikt zo lekker hier, het beslag was al verrukkelijk… Sabine bedankt weer voor dit recept! Ik haal er heel wat van je site!

    Beantwoorden
  2. Anne

    Heeeeeerlijk recept! Zelf 200 gram suiker gebruikt en waren zoet genoeg! Helaas onvoldoende boter in huis voor de kruimels, maar die voeg ik volgende keer zeker toe!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.