Banana-cheesecakebread met cranberries

Bananabread is iets dat we het héle jaar dooreten en vaak onder de noemer ‘gezond’ schuiven. Op OMF staan inmiddels ook al een aantal recepten voor bananabread en ik bedacht me: waarom maak ik er niet een voor Kerst? Ik geef toe dat je bananabread en Kerst in eerste instantie wellicht niet samen ziet gaan, maar neem van mij aan dat als je dit banana-cheesecakebread met cranberries met het kerstontbijt op tafel zet, hij in no-time weg is. Het probleem met bananenbrood vind ik dat het altijd wat droog wordt op den duur. De eerste plak zo vers uit de oven is heerlijk smeuïg, maar daarna vind ik het altijd wat droog en saai worden. Dat is met deze variant totaal niet het geval. De cheesecakevulling zorgt voor een súper smeuïge en zoete cake. Ok, hij is inmiddels verre van gezond maar smaak wil ook wat. En gezond doen we in januari wel weer.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Banana-cheesecakebread met cranberries

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

banana cheesecakebread met cranberries

No ratings yet

Banana-cheesecakebread met cranberries

Porties1 cake

Ingrediënten

Voor het bananabread:

  • 2 rijpe bananen geprakt tot een papje
  • 1 ei
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Voor de cheesecakevulling:

  • 1 ei
  • 120 gram naturel roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • handvol verse cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in. Bekleed hem eventueel met een vel bakpapier zodat je zeker weet dat de cake straks goed uit de vorm komt.
  • Klop voor het bananabread de geprakte bananen samen met het ei, de zonnebloemolie, kristalsuiker en vanille-aroma even op. Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toe. Spatel dit tot een egaal beslag.
  • Doe alle ingrediënten voor de cheesecakevulling met uitzondering van de cranberries bij elkaar in een kom en klop dit tot een romig mengsel. Schep vervolgens de cranberries door het beslag.
  • Schep de helft van het beslag voor bananabread in de cakevorm. Schenk hier de cheesecakevulling bovenop en verspreid deze voorzichtig met een spatel over het cakeblik. Schep het restant van het bananabreadbeslag op de cheesecakevulling. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak het banana-cheesecakebread in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem in plakken snijdt en serveert.

Join the Conversation

  1. Monique | personal foodblog says:

    Wauw! Dit ziet er echt goddelijk uit! Een ook echt niet zo moeilijk.

    Ik ben laatst begonnen met afvallen, maar je hebt gelijk, dat komt wel weer in januari. Haha!

  2. MARIJKE says:

    O wauw dit klinkt echt fantastisch!

  3. Kirsten says:

    Ik heb nog cranberries liggen (foute aankoop in de supermarkt) en had geen idee wat ik er mee moest doen.. Nu wel!

  4. Margot says:

    Wat een leuke variatie!

  5. Nienke says:

    Hoi Sabine,
    Welk formaat cakeblik heb je hier gebruikt? Het lijkt een wat kleinere?
    Groetjes,
    Nienke

    1. Sabine Author says:

      28-30 cm geloof ik!

  6. Lisanne says:

    Hoeveel zonnebloemolie moeten je gebruiken? Staat niet in het recept ;)

    1. Sabine Author says:

      60 ml, heb het er direct even bij gezet!

  7. Anmriej says:

    Wow wat mooi! Heb toevallig nog twee rijpe bananen liggen, wat een straf haha. Waarmee zou ik cranberries kunnen vervangen?

  8. Helma says:

    Kan dit ook met diepvries cranberries? Of is dat te vochtig?… ga het nu maken

    1. Sabine Author says:

      Hoi Helma, ik ben benieuwd wat je uiteindelijk hebt gedaan! Diepvries cranberries kun je altijd wel gebruiken, mits je ze helemaal laat ontdooien en uitlekker.

Laat een antwoord achter aan Monique | personal foodblog Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close