Alles dat ook maar iets te maken heeft met warme hapjes gaat mijn mond in. Ik zweer het je… knakworstjes, bittergarnituur, kaasstengels… I love it! Deze bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn vallen ook onder zo’n snack waar ik niet vanaf kan blijven. Ik maakte er speciaal voor Sinterklaas (of Kerst, wanneer je dit ook maar wilt serveren) cadeautjes van, maar als je geen zin hebt in het gedoe dan kun je het knutselen van de strikjes achterwege laten en twee extra snacks maken van het 10e plakje bladerdeeg. Zeer waarschijnlijk hou je iets van de tonijnvulling over maar dat is totáál niet erg. Doe dit namelijk samen met een plak kaas tussen twee boterhammen en maak er een tosti van… zálig. Verder kun je de vulling ook prima gebruiken in wraps  of wat dan ook. Hoe dan ook: maak het gewoon een keer, krijg je geen spijt van hoor!

Oh, en mocht je nou niet zo van de tonijn zijn, vul de pakketjes dan met gekruid gehakt, gekruide kip, feta en spinazie of andere vis. Kan allemaal!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn
Bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn

Bladerdeegcadeautjes met pittige tonijn
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
18stuks stuks
Ingrediënten:
  • 10 plakjes bladerdeeg - diepvries, ontdooid
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el sriracha
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 rode paprika - in kleine blokjes
  • 160 gr tonijn op water
  • 2 el verse peterselie
  • 1 ei - losgeklopt
  • peper en zout
  • sesam- en maanzaadjes
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook, paprika en de ui aan. Voeg de tomatenpuree samen met de Sriracha en de specerijen toe en bak deze nog eens 2 minuten mee.
  3. Voeg de tonijn (niet afgieten!) toe aan de rest van de ingrediënten in de pan en laat de saus een paar minuten pruttelen tot de paprika helemaal zacht is geworden. Breng op smaak met peper en zout en voeg de verse peterselie toe. Laat de tonijnvulling een beetje afkoelen.
  4. Snijd 9 van de 10 bladerdeegplakjes doormidden.
  5. Schep op ieder strookje bladerdeeg een lepeltje van de tonijnvulling. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed op elkaar. Leg de pakketjes op de bakplaat.
  6. Smeer de bovenkant van alle bladerdeegpakketjes in met losgeklopt ei.
  7. Snijd het laatste plakje bladerdeeg in dunne reepjes. Rol deze op en 'vouw' hier strikjes van op de bladerdeegpakketjes.
  8. Strooi wat sesam- en maanzaadjes over de bladerdeegcadeautjes en bak ze in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.