Zoals jullie weten ben ik sinds deze maand weer aan het Weight Watchen en let ik iets beter op de voedingswaarden van een gerecht. Omdat het principe van Weight Watchers gebaseerd is op een x aantal Smartpoints per gerecht, hou ik ervan als iets zo min mogelijk punten kost. Deze bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat kost er precies 0. De soep zit tjokvol groenten en bevat verder geen meuk. Het recept vond ik op de website van Weight Watchers maar ik heb het hier en daar een klein beetje aangepast om het net iets smaakvoller te maken. Het resultaat is een dikke maaltijdsoep geworden waar je prima op vooruit kunt tijdens de lunch of als ‘bijgerecht’ bij het avondeten.

Bloemkoolsoep met rode linzen

 

Bloemkoolsoep met rode linzen en tomaat
Recept printen
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
4kommen kommen
Ingrediënten:
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 400 gr bloemkool in roosjes
  • 2 tomaten in grove stukken
  • 50 gr rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • verse koriander of peterselie
Bereidingswijze:
  1. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie aan in een soeppan tot het goed begint te gueren.
  2. Voeg dan de specerijen toe en bak deze 2 minuten mee.
  3. Doe de bloemkool, tomaten en rode linzen in de pan, gevolgd door de groentebouillon.
  4. Breng de soep aan de kook en kook het geheel met de deksel half op de pan zo'n 30 minuten op laag vuur.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout.
  6. Garneer de soep met verse koriander of peterselie.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

12 reacties

  1. Petra

    Gisteren gemaakt, was erg lekker!!
    Zo fijn alle inspiratie op je blog, hoef ik niet elke dag zelf te verzinnen wat ik ga koken!

    Beantwoorden
  2. Laura

    Ik was een beetje uitgeschoten met de kerriepoeder, maar erg lekker en makkelijk soepje. Ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  3. MoJuffie

    Hoi Sabine, als ik dit gerecht in de slowcooker wil maken, moet ik dan ook eerst de kruiden met de ui/knoflook aanbakken? En de tomaat?

    Beantwoorden
  4. Stephan

    Je hebt zoveel verschillende soorten kerriepoeder, mag ik vragen welk kerriepoeder jij gebruikt hebt in deze soep?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.