Ik vind dit dus echt zó’n feestelijk ontbijt.. Misschien wel een ontbijtje dat je voor je lover maakt, of gewoon voor jezelf. Pure verwennerij in ieder geval. En heerlijk zoet door de banaan, honing en granola.

De granola maak je met dit recept overigens zelf. Dat is toch echt het lekkerst. Noten, havermout, banaan, honing en kaneel met elkaar mengen en even in de oven schuiven. Zo gepiept en als je het niet voor dit recept gebruikt, heb je voor een hele week voorraad. Als je er vanaf kunt blijven… Vervolgens combineer je de granola met een door midden gesneden banaan, een flinke dot kokosyoghurt en vers fruit. Verser dan dit kan het niet, en al helemaal niet als de granola nog een beetje warm is.

Een recept voor in je weekend!



Breakfast Bananen Split met Kokosyoghurt
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1persoon persoon
Ingrediënten:
  • Granola
  • 2 bananen rijpe
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 100 gram pecannoten ongezouten
  • 100 gram grove havermout
  • 1 el honing
  • 2 el kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille-aroma
  • Bananen Split
  • 1 banaan
  • een paar el kokosyoghurt
  • 1 gele kiwi zonder schil, in plakjes
  • 1 peer zonder schil, in plakjes
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el honing
Bereidingswijze:
Granola
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prak de bananen en meng deze met alle andere ingrediënten voor de granola tot een grove, plakkerige massa.
  3. Verspreid het granola mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 15 minuten.
Bananen Split
  1. Snijd een banaan in de lengte doormidden.
  2. Verdeel wat granola tussen de banaanhelften in. Giet er een paar eetlepels kokosyoghurt overheen en verdeel het fruit erover. Maak af met de kokosrasp en een beetje honing.

Van de granola maak je een portie voor een hele week. De rest van het recept is voor 1 persoon.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.