By far het meest aangevraagde recept via YouTube is toch wel de Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place. Nu ben ik dol op de broodjes van La Place en heb ik al eens eerder hun gekruide kipfiletbroodje geprobeerd te maken en hun broodje met tonijnsalade, maar die met Mexicaanse kip stond nog op mijn lijstje. Echter is het een stuk makkelijker gezegd dan gedaan om die sandwich na te maken want het recept is nogal geheim. Als in: op internet kun je er vrijwel niets over vinden. Nu heb ik helaas geen La Place meer in de buurt zitten en kon ik dus ook niet even gauw op en neer om zelf zo’n broodje te scoren, dus ik was een beetje op mezelf aangewezen. Gelukkig wisten héél veel van jullie me te helpen via Instagram en beetje bij beetje kwam ik steeds dichter bij ‘het’ recept. En nu is het dan eindelijk zover, in de onderstaande video maak ik de Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place zelf. Of hij helemaal 100% overeenkomt durf ik niet te zeggen, daar moet je denk ik echt een kenner voor zijn, maar ik bestempel dit in ieder geval wel als een héél erg lekkere sandwich en een enorm geslaagde poging.

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Hot sandwich Mexicaanse kip

Hot sandwich Mexicaanse kip van La Place
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2broodjes broodjes
Ingrediënten:
  • 2 zachte broodjes uit de oven afgebakken
  • 1 kipfilet à 150 gr
  • 1/2 el cajunkruiden
  • zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 1 bosje verse koriander of peterselie
  • zout
  • 1 handje rucola
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed het rooster met een vel bakpapier.
  2. Roer de Cajunkruiden samen met zwarte peper door de olijfolie en voeg hier het sap van een halve limoen aan toe.
  3. Smeer de kip in met de marinade en bak de kip in het midden van de oven in 15 - 20 minuten gaar.
  4. Doe voor de tomatensalsa alle andere ingrediënten m.u.v. de rucola in een foodprocessor. Maal dit even kort, het hoeft geen gladde salsa te worden.
  5. Snijd de broodjes doormidden en beleg de onderkant met de tomatensalsa. Verdeel hier de rucola overheen.
  6. Snijd vervolgens de warme kip in plakken en verdeel deze over het broodje. Leg het kapje van het brood op de kip en serveer de sandwich direct.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.