Een tijdje terug maakte ik weer eens een buddhabowl voor mezelf en ik realiseerde me dat ik er nog nooit eentje voor OMF gemaakt had. Die ging dus op de planning. Je kunt namelijk eindeloos variëren binnen dit concept en dat heb ik dan ook naar hartenlust gedaan. Alles in deze bowl is gezond én erg lekker. De misodressing geeft een fijne twist aan het geheel en de geroosterde kikkererwten zorgen voor een krokante toevoeging. Zit er een ingrediënt in dit recept wat je niet zo lekker vindt? Vervang het dan gewoon door iets wat je wel graag eet, en je hebt de voor jou perfecte buddhabowl gemaakt.

Overigens gebruikte ik quinoa omdat ik dat een lekkere structuur vind, die goed past bij alle andere ingrediënten. Een fijne basis zeg maar. Maar ook hier, vervang het eens door bulgur, of zilvervliesrijst. Kan allemaal prima.

Kortom, een lekker gerecht voor als je eens zin hebt in een gezonde boost!


Buddha Bowl met Gebakken Spinazie en Misodressing
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1bowl bowl
Ingrediënten:
  • 1 kleine zoete aardappel in kleine blokjes
  • 3 el kikkererwten schoongespoeld
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 1 beker quinoa
  • 1/2 el chilisaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 volle tl misopasta
  • 1 el yoghurtmayonaise
  • een handje kastanjechampignons
  • een handje verse spinazie
  • 1/2 avocado in kleine blokjes
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de zoete aardappel en de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de twee ingrediënten apart van elkaar liggen. Bestrooi met wat olijfolie en peper en zout en schuif in de oven voor ongeveer een half uurtje. Hussel de kikkererwten halverwege even door elkaar zodat beide kanten van de erwten geroosterd worden. Klaar als de zoete aardappel gaar is, en de kikkererwten krokant zijn.
  3. Ondertussen kook je de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
  4. Meng nu de chilisaus met de sesamolie, zet apart.
  5. Meng ook de misopasta met de yoghurtmayonaise. Zorg dat het een egaal geheel wordt. Leng eventueel aan met een beetje water (als je de smaak te sterk vindt, of liever een dunnere dressing hebt).
  6. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons even kort op hoog vuur totdat ze een lekker gebakken kleurtje hebben.
  7. Doe hetzelfde met de spinazie, bak deze niet te lang want anders slinkt het teveel.
  8. Giet de quinoa af en meng met de misomayo.
  9. Voeg nu alles samen in een grote kom. Begin met de quinoa als basis en verdeel daarover alle andere ingrediënten.
  10. Serveer met wat chili/sesamdressing erover.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.