Cacao Kokosblokken

Eens in de zoveel tijd leg ik een voorraadje van deze fijne cacao kokosblokken aan, een favorietje hier in huis. Met dit recept maak je namelijk behoorlijk wat en je kunt het prima in de vriezer bewaren. En ze hoeven ook niet te ontdooien, je kunt ze eruit halen en gelijk eten. Ideaal!

Om je een idee te geven; de blokjes zijn redelijk hard, maar ze smelten in je mond en zijn lekker zoet door de honing en rozijnen. Ik heb deze keer ook noten toegevoegd, maar soms heb ik alleen zin in rozijnen en laat ik de noten weg. Je kunt dus gewoon kiezen voor een vulling die je lekker lijkt. Uit gemak kies ik vaak voor een zak studentenhaver omdat dat een mix van noten en rozijnen is, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor enkel jouw favoriete noten(mix) .

Naast dat je in 1 keer een grote voorraad hebt, is dit ook nog eens een recept wat je in een handomdraai maakt. Het moet alleen even een nachtje in de koelkast, maar het maken zelf is zo gedaan. Ik denk dat ik het daarom zo vaak maak, snel klaar, lekker en makkelijk voor langere tijd te bewaren. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis!

CacaoKokosblokken-2

CacaoKokosblokken

4 van 1 stem

Cacao Kokos Blokken

Porties1 taartje

Ingrediënten

  • 2 blokken santen (harde kokoscrème)
  • 1,5 eetlepel rauwe cacao
  • 4 eetlepels honing
  • 1 zakje studentenhaver of noten/rozijnen naar keuze
  • 100 gram kokosrasp

Instructies

  • Smelt de 2 blokken santen in een steelpannetje en op zacht vuur tot een vloeibare massa. Blijf goed roeren zodat het geheel niet aankoekt.
  • Voeg nu de rauwe cacao toe en roer tot je een egale bruine massa hebt.
  • Zet het vuur uit, voeg de honing toe en roer goed door.
  • Als laatste voeg je de studentenhaver toe en roer je deze er doorheen. Stort de massa in een taartvorm, verdeel het geheel met een lepel en laat hierna even afkoelen.
  • Strooi nu de kokosrasp erover en zet het taartje in de koelkast. Je kunt het de volgende dag in stukken hakken.

Join the Conversation

  1. Wauw, dit lijkt me echt geweldig. Need to try this!

  2. Lianne says:

    Ohh ziet er heerlijk uit! Ideaal dat het niet bevriest. Kan het lekker snel opgesnoept worden. :)

  3. Danielle says:

    Dit ziet er heerlijk uit! En voordeel is dat het makkelijk te maken is. Deze ga ik komend weekend uitproberen. Mag ik vragen welke afmeting taartvorm je hebt gebruikt voor dit recept?

  4. Sophie says:

    Het ziet er in ieder geval héérlijk uit! Lijkt me erg leuk en lekker om te maken :-)

  5. Vivian {Stay Alive and Cooking} says:

    Wat een goed idee! (Of juist niet, lijkt me verslavend) Ik ga binnenkort even op zoek naar de harde kokoscrème.

  6. Margot says:

    Dat lijkt me wel erg lekker! En handig dat je het in kan vriezen, al denk ik dat dit bij ons snel op zou zijn ;-)

  7. ohladybake says:

    heel lekker zien ze eruit!

  8. Geweldig recept! Wel enorm verslavend. Ik gebruik altijd een zakje elitehaver.

  9. Marlotte says:

    Die zijn er onwijs lekker uit! Helaas heb ik nu geen santen in huis, anders was ik meteen de keuken ingedoken! :)

  10. Jaimyskitchen says:

    Hee, ok ten eerste heerlijk recept.

    Maar nieuwe lay-out?
    Echt top dat je de hoeveelheden aan kan passen!

    1. Sabine says:

      Haha, hebben we alweer een tijdje! Fijn he?

  11. MARLOES says:

    De eerste lading staat net in de koelkast, hoop dat het goed gaat want de vloeibare massa werd ineens een rare brei toen de honing er bij in ging. Het hele huis ruikt in elk geval heerlijk!

    1. Carolien says:

      Dit ziet er lekker uit! Hoeveel gram bevat een zakje studentenhaver ongeveer? En welke afmeting taartvorm heb je hiervoor gebruikt?

      1. Sabine says:

        We gaan uit van ongeveer 200g studentenhaver. Iets meer of minder is geen ramp, dat maakt met zulke recepten weinig uit.

        De gebruikte bakvorm is 20x20cm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close