YES! We zitten weer in de ‘salademaanden’. De afgelopen weken hebben wij in ieder geval al flink wat salades gegeten en een van onze favorieten was deze Capresesalade met balsamicokip. Ik kwam het recept voor deze salade tegen op de foodblog Cafe Delites en besloot hem zelf nog wat aan te kleden met Italiaanse croutons. Die croutons zijn onze stiekeme guilty pleasure geworden en eigenlijk maak ik ze tegenwoordig standaard bij iedere salade. Ze voegen zóveel smaak en textuur toe, heerlijk. De winnaar in deze salade is ongetwijfeld de balsamicokip, gemaakt met kippendijen wat zorgt voor een heerlijk malse textuur. Een grote kom van deze maaltijdsalade is perfect op zonnige zomerdagen waarop je het liefst zo min mogelijk in de keuken staat. Bij ons gaat hij komende zomer sowieso nog een paar keer op tafel komen. Ook tijdens de barbecue waarschijnlijk.

Capresesalade met balsamicokip

Capresesalade met balsamicokip
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de dressing/marinade
  • 4 el balsamico-azijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • Voor de salade:
  • 2 kleine kropjes Romaine sla in reepjes
  • 4 kippendijfilets zonder bot
  • 1 handvol cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 avocado in plakjes
  • 150 gr mozzarella bolletjes gehalveerd
  • 150 gr oud stokbrood in stukjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse basilicum
Bereidingswijze:
  1. Roer alle ingrediënten voor de dressing/marinade goed door elkaar. Schenk de helft van de marinade bij de kippendijen en wrijf deze goed in.
  2. Bak de kippendijen in een koekenpan gaar en snijd ze daarna in reepjes.
  3. Leg de romaine sla in diepe kommen en verdeel hier de cherrytomaatjes, avocado, mozzarellabolletjes en balsamicokip overheen.
  4. Schep de olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden om met de stukjes stokbrood. Bak de croutons kort in een koekenpan tot ze van de buitenkant bruin en licht knapperig zijn maar van binnen nog zacht.
  5. Verdeel de Italiaanse croutons over de salade. Schenk de rest van de balsamicodressing over de salade en verdeel verse basilicum naar smaak over de salade.
  6. Serveer de salade direct.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.