Wie viert er Oud&Nieuw zonder champagne? Precies. Helemaal niemand. Als we het nieuwe jaar inluiden dan doen we dat allemaal met een glaasje champagne in onze hand. En om dat deze jaarwisseling eens een beetje anders te doen, hebben wij een Champagne Sangria gemaakt. Ik vind het altijd al feestelijk als er een framboos of aardbeitje in mijn champagne zit, maar er een glas vol mee vind ik nog leuker. Hoeft natuurlijk niet, je kunt het fruit er ook uit laten. Maar om het wel zo te serveren ís een idee!

img_7320

img_7345

Champagne Sangria
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1liter liter
Ingrediënten:
  • 750 ml champagne of prosecco
  • 250 ml bruisend water evt. met citroen
  • 200 gram watermeloen in blokjes
  • een handje aardbeien in blokjes
  • een handje blauwe bessen
  • een handje rode druiven evt. door de helft
  • een scheutje vruchtenlikeur bijvoorbeeld frambozen of aardbeienlikeur
Bereidingswijze:
  1. Giet de champagne en het water in een karaf.
  2. Voeg een vruchtenlikeur naar smaak toe en roer even door.
  3. Voeg laag voor laag het fruit toe. Of als je een mix wil; alles door elkaar.
  4. Laat de sangria een nachtje in de koelkast staan.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.