Cheesecake, ik krijg er gewoon geen genoeg van. Toen ik alle recepten voor mijn CHEESECAKE-boek (bestel ‘m hier!) had ingeleverd kon ik even geen cheesecake meer zien en ik had ook niet verwacht dat ik zo snel alweer aan de slag zou gaan met een ander recept. Niets is minder waar, het begint toch op een verslaving te lijken – haha! Ik liep in de supermarkt om inkopen te doen voor andere baksels toen ik bedacht dat ik wel zin had om cheesecakebars te maken. Wat ik erin moest doen was echter nog de vraag maar in het snoepschap spotte ik Rolo’s. GOED IDEE! Ik nam een zak mee naar huis en thuis maakte ik deze chocolatechip & Rolo cheesecakebars. Word je blij van als je deze eet hoor, geloof mij. En Vic ook zoals je ziet, haha.

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

Chocolate-chip & Rolo Cheesecakebars

 

Chocolate-chip & Rolo cheesecakebars
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
16stukken stukken
Ingrediënten:
  • 200 gr Digestive biscuitjes
  • 600 gr naturel roomkaas
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • 125 gr crème fraiche
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 gr Rolo's
  • 100 gr chocolate chips
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet een vierkante bakvorm goed in. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier, dan krijg je de cheesecake er straks goed uit. Plaats tijdens het voorverwarmen ook een schaal met water onderin de oven.
  2. Verkruimel de biscuits en stort ze in de bakvorm. Druk de bodem goed aan met je handen, boter toevoegen is niet nodig.
  3. Doe de roomkaas, kristalsuiker, maizena, en crème fraîche in een kom en klop dit tot een romig, klontvrij mengsel.
  4. Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe. Spatel deze rustig door het cheesecakebeslag.
  5. Stort de Rolo's en chocolate-chips in de kom en spatel deze door het beslag.
  6. Schep het cheesecakebeslag in de bakvorm en plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de cheesecake in 60 minuten gaar.
  7. Zet na een uur de ovendeur open en laat de cheesecake nog een uur in de oven rusten.
  8. Laat de cheesecake vervolgens helemaal afkoelen op het aanrecht en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.
  9. Haal de cheesecake de volgende dag uit de vorm en snijd hem in 16 stukken. Bewaar de cheesecake maximaal 3 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast of vries de stukken in. Ingevroren cheesecake is ongeveer 1 maand houdbaar.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Lotte

    Hnm, dit ga ik zeker oroberen, kan ik de chocolate chips vervangen? Ikweet dat ze nl niet zo makkelijk in de ‘gewone’ supermarkt te krijgen zijn….

    Beantwoorden
  2. Lgm

    Hoi, vlgd week ga ik deze maken, heb geen vierkante vorm, welke ronde vorm zou jij gebruiken bij dit recept? 24cm of groter / kleiner? Groetjes Leanne

    Beantwoorden
  3. Annemieke

    Hoi Sabine,

    Twee vraagjes…
    * 150 C… is dat gewone oven of heteluchtovenstand?
    * En je bakvorm, welke afmetingen hebben de zijkanten?

    Groetjes!

    Beantwoorden
    • Sabine

      De ovenstand maakt niet uit, ik bak zelf op hetelucht. En wat bedoel je met de zijkanten? De hoogte daarvan? Die zal zo’n 4/5 centimeter zijn denk ik.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.