In mei krijg ik de zomer al in mijn bol. Alhoewel, dit heb ik stiekem al in januari maar in mei wil ik ook echt aan de slag met zomerse recepten. Deze citroencheesecake potjes vallen daar wat mij betreft absoluut onder. Denk aan frisse citroencheesecake, ietwat zurige lemoncurd en dan een heerlijke koekbodem van Jodenkoeken. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Wel in die van mij in ieder geval! Het fijne van deze citroencheesecake potjes is dat ze super makkelijk te maken zijn, ze hoeven namelijk de oven niet in. De koelkast doet al het werk voor je en na een paar uurtjes geduld kun jij genieten van een super fris, zomers toetje. Of je eet de cheesecake potjes als snack, dan smaken ze wat mij betreft ook opperbest.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Citroencheesecake potjes

Citroencheesecake potjes

Citroencheesecake potjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2grote (of 4 kleine) grote (of 4 kleine)
Ingrediënten:
  • Voor de lemoncurd:
  • 75 gr ongezouten roomboter
  • sap van 1 citroen
  • 1 ei
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • Voor de bodem:
  • 130 gr Jodenkoeken grof gestampt
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • Voor de cheesecakevulling:
  • 400 gr naturel roomkaas
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • sap van 1 citroen
  • rasp van 1/2 citroen
Bereidingswijze:
Voor de lemoncurd:
  1. Smelt de boter samen met het citroensap in een pannetje. Klop ondertussen het ei met de witte basterdsuiker los.
  2. Schenk al kloppend een deel van de gesmolten boter bij het opgeklopte ei in een kommetje. Schenk vervolgens het geheel weer terug in de pan. Verwarm dit al roerend op middelhoog vuur tot de lemoncurd begint in te dikken.
  3. Haal de pan van het vuur als je merkt dat de curd dikker wordt. Laat de lemoncurd rusten terwijl je met de andere onderdelen van het recept aan de slag gaat.
Voor de bodem:
  1. Smelt de boter in een steelpannetje en schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Schep vervolgens het mixje onderin de glaasjes.
Voor de cheesecakevulling:
  1. Doe alle ingrediënten voor de cheesecakevulling bij elkaar in een kom en klop dit tot een klontvrij mengsel.
  2. Schenk de cheesecakevulling op de Jodenkoekenbodems in de glaasjes.
  3. Schep vervolgens ietwat afgekoelde lemoncurd op de cheesecakevulling in de glaasjes. Zet de citroencheesecake potjes minimaal 2 - 3 uur in de koelkast om op te laten stijven. Serveer ze direct uit de koelkast.

11 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Oh wat een heerlijk receptje is dit! Echt een heel zomers receptje ook; lekker laid-back omdat je ook amper wat hoeft te doen. Ondanks dat het geen heerlijk weer is, ga ik het morgen al proberen! Malou x

    Beantwoorden
    • Sabine

      Daarvoor is de cheesecakevulling met deze receptuur te vloeibaar. Dat zou je eventueel kunnen oplossen door gelatine te gebruiken. 3 blaadjes voor deze hoeveelheid moet genoeg zijn.

      Beantwoorden
  2. Berber

    Als ik dit recept wil gebruiken voor een gewone grote taart, hoe vaak zou ik de ingrediënten dan moeten vermeerderen?

    Beantwoorden
  3. Marleen

    Ik wil dit weekend graag minicheesecakejes maken (in muffinvorm). Kan ik dan hetzelfde recept gebruiken met de gelatineblaadjes toegevoegd? :)

    Beantwoorden
  4. jose Koebrugge

    Met veel minder ingrediënten hebben wij 9 kleine schaaltjes gevuld. Precies de juiste hoeveelheid voor een lekker toetje en geen toet. Dat wordt smullen. (Is het echt 400 gram roomkaas?) We hebben 200 gram roomkaas en een half blikje gecondenseerde melk gebruikt. De bodem is van kruidnootjes.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.