FitFood made Easy, dat móet een boek zijn dat in mijn straatje past. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben een enorme (enorme) zoetekauw en ik hou ontzettend van lekker en goed eten, maar als fanatieke sportieveling vind ik het prettig om zo nu en dan ook een beetje op mijn eten te letten. Als in, even wat meer groenten en fruit want dat heb ik de laatste tijd een beetje achterwege gelaten. Of even geen taart, koekjes of chocola. En ik moet zeggen, dat lukt me aardig goed. Tegelijkertijd vergt het soms wel wat creativiteit en dan sta ik weer in de keuken te zoeken naar verantwoorde ingrediënten om een verantwoord tussendoortje te fabriceren. Of dan ben ik op zoek naar lekkere smaakmakers zodat mijn bordje saaie groenten een behoorlijke upgrade krijgt.

En dat is dus precies wat Maaike Rijk en Sjanett de Geus ook doen. Beiden sportief en ooit ook zoekende geweest naar een voedingswijze die daarbij past. Vanuit eigen ervaringen resulteerde dit in persoonlijke transformaties (!), LoveFitFood én in een enorme hoeveelheid aan recepten, in dit boek staan er zelfs al meer dan 100. Concreet gezegd is gezond en makkelijk eten met ‘echt’ voedsel de basis van dit boek. Met echt eten bedoelen ze kwaliteitsvlees en vis, groenten, fruit, gezonde koolhydraten, eieren, noten en zaden. Doel: Zo fit mogelijk zijn met een gezonde levensstijl door middel van sporten en gezond eten.

Zelf zeggen ze erover: ‘FitFood is een manier van eten waarbij je je lijf zo goed mogelijk voedt (en zo min mogelijk belast), passende bij een actieve levensstijl op een manier die je op lange termijn vol kan houden en die bijdraagt aan je gezondheid, prestaties en welzijn.’

Lekker toegankelijk

In de eerste hoofdstukken van het boek gaan ze hier dieper op in en vertellen ze over hun visie op voeding en hoe je deze levensstijl kunt starten. Ze vertellen over ‘volwaardige voeding’, dat houdt in dat iedere maaltijd eiwitten + vetten + koolhydraten + groenten moet bevatten. Over portie groottes en over wanneer je wat zou moeten eten.

Goed, erg interessant dus als je naast een actieve levensstijl je lichaam op een goede manier de juiste brandstof wil geven. Voor iedereen die daar veel mee bezig is, is dit een mooi boek waar je veel inspiratie uit kunt halen. Maar ook als je überhaupt op zoek bent naar inspiratie voor makkelijke en vaak snelle maaltijden, dan is dit boek best een uitkomst. De recepten bestaan namelijk veelvuldig uit een simpele basis met ingrediënten die we vaak allemaal wel in huis hebben.

Ik bleef hangen bij het ‘Goed begin van de dag’ hoofdstuk, ontbijtjes dus. Deze zijn meestal zoet en tja, daar ben ik gek op. De ontbijtcake met blauwe bessen leek me perfect, dan heb ik namelijk gelijk voor meer dagen al ontbijt gemaakt aangezien je zo’n cake niet in één keer naar binnen werkt. Ik sneed hem in acht stukken en 1 stuk was voor mij voldoende om mee te ontbijten, wat een vuller zeg. Lekker zoet door de rijpe bananen (een must) en fris door de blauwe bessen. Hieronder het recept!

FitFood made Easy is verkrijgbaar via Bol.com voor 29,95


Cook the Books: Ontbijtcake uit FitFood Made Easy
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1kleine ronde cake kleine ronde cake
Ingrediënten:
  • 100 gram havermout
  • 4 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 60 mililiter kokosolie gesmolten
  • 1 schepje vanille eiwitpoeder
  • snufje zeezout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram blauwe bessen
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  2. Puls de havermout in een keukenmachine tot je een meel hebt.
  3. Voeg daarna de bananen, eieren en kokosolie toe en mix tot een beslag.
  4. Voeg daarna het eiwitpoeder, zou, kaneel en bakpoeder toe en mix wederom tot alle ingrediënten opgenomen zijn.
  5. Giet het beslag in een kleine (met bakpapier beklede) springvorm en bestrooi de bovenkant met de blauwe bessen (druk sommigen een beetje naar beneden).
  6. Schuif in de oven voor ongeveer 45 minuten. Laat nog even een kwartiertje afkoelen voor je een hap neemt.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Britt

    Looks good! Lijkt me ook een heel interessant boek. Dit recept gaat hem helaas niet woorden door een bananenallergie, maar ik ben wel benieuwd wat er voor de rest nog allemaal voor lekkers in staat!

    Beantwoorden
    • Vivian

      Ja hoor, dit is volgens mij enkel om wat meer eiwitten aan de cake toe te voegen. Heeft verder geen werking voor het bakproces. Misschien wel een vanillepeul of vanille aroma voor de smaak :-)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.