De dames van ChicksLoveFood zijn lekker op weg kun je wel zeggen, want een paar weken geleden kwam alweer hun derde kookboek uit; ‘ChicksLoveFood, het meal planning-kookboek’. Een boek wat volledig is gericht op het plannen en van tevoren klaarmaken (preppen) van je maaltijden. Dat is sowieso heel handig om te doen, maar al helemaal als je een druk leven hebt, een gezin draaiende moet houden en ondertussen ook nog een lekkere en gezonde hap naar binnen wil werken. In dit boek staan recepten van Nina en Elise die simpel te bereiden zijn, die je makkelijk in de vriezer kunt bewaren of die je op een eerder moment al kunt bereiden. Klinkt goed, want dat scheelt dus tijd en dat kan soms best handig zijn.

Ieder gerecht is met maximaal 5 ingrediënten te bereiden en dat vind ik heel fijn maar is wat mij betreft ook inherent aan een kookboek met dit concept. Zodra er allerlei soorten kruiden en ingewikkelde producten bij komen kijken, zijn gerechten minder snel en makkelijk om (van tevoren) te maken.

chickslovefoodcover

Als ik door het boek heen blader dan lijkt veel me heel erg lekker maar er zijn een paar recepten bij waarvan ik in eerste instantie denk, hmm.. zou dat lekker zijn? Zoals bijvoorbeeld de Aziatische Rijstcake. Afgaand op de naam weet ik het niet zo goed en ik lees dat de vriend van Elise er hetzelfde over dacht. Maar, nadat hij het geproefd heeft is hij om, en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu ook wel erg nieuwsgierig ben. Want hoe makkelijk is het als je voor een gerecht alle ingrediënten in een cakevorm kan stoppen en daarna in de oven schuift? En dan is het ook nog eens heel lekker? Deze gaat op mijn lijstje om te maken. Net als de Spinazie Ricotta lasagne en de Courgettetaart want die zien er echt heel goed uit.

Dit boek is gericht op makkelijk en snel en dat vind ik goed gelukt maar soms mis ik dan toch even een extra ingrediënt waardoor een gerecht naar mijn mening nog meer body kan krijgen. Maar oké, daar kun je uiteraard zelf nog een beetje mee spelen en variëren. Verder bevat het boek veel gezonde recepten waar ik nieuwsgierig naar ben maar ik moet zeggen dat het laatste hoofdstuk ‘Sinner Sunday’ ook absoluut welkom is. Want een hele erge guilty pleasure is soms ook nodig. En OMF zou OMF niet zijn als we niet kiezen voor een recept uit dit hoofdstuk om te testen, dus we kozen voor de Salted Caramel Cake. En deze was heer-lijk.

‘ChicksLoveFood, het meal planning kookboek’ is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €19,99.

img_5219

img_5198

Cook the Books: Caramel Cake uit ChicksLoveFood
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1cake cake
Ingrediënten:
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 260 gram suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk 395 gram
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe 60 gram boter in een koekenpan en laat smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je 60 gram suiker toe en roer goed door.
  3. Voeg dan de gecondenseerde melk toe en blijf goed roeren. De karamel begint te bubbelen, blijf doorroeren. De karamel is goed als hij verkleurd is naar een ietwat bruine hazelnootkleur en goed ingedikt is.
  4. Klop de overige boter en suiker in een kom tot een luchtig geheel.
  5. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  6. Zeef het meel en mix geleidelijk door het beslag. Roer tot slot iets meer dan de helft van de karamel door het beslag.
  7. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 60 minuten.
  8. Besmeer de bovenkant van de cake met de overgebleven karamel (verwarm eventueel de karamel opnieuw als het te hard geworden is) en strooi hierover een flinke snuf grof zout.

Kleine kanttekening; de karamel een tweede keer vloeibaar maken nadat deze hard is geworden, is bijna niet te doen. Opwarmen gaat wel maar het wordt niet meer zo vloeibaar dat je het mooi kan uitsmeren over de cake.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Ellen

    Gemaakt en goedgekeurd door m’n vriend (en mij :)). Lekker hoor! Ik kon trouwens de karamel vrij goed uitsmeren nadat ik ‘m verwarmd had, hij was niet perfect vloeibaar maar wel goed smeerbaar.

    Beantwoorden
  2. Irma

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga hem vanmiddag maken. Waarom eigenlijk “salted caramel cake” als er geen zout aan te pas komt?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.