Kijk, voor een dikke vette burger met lekker veel kaas mag je mij op zich wel wakker maken. Ik ben gek op goede burgers en sinds mijn bevalling heb ik er ook al wat weggewerkt. Niet helemaal doorgebakken, eindelijk niet meer droog – heerlijk. Maar goed, als ik maar burgers blijf eten op die manier groei ik dicht en dat is nou net niet de bedoeling. Als alternatief vind ik gezondere visburgers een goede optie. Zoals deze crabcakes of surimikoekjes. Ik heb even getwijfeld of ik deze burgertjes wel crabcakes moest noemen want de echte Amerikaanse crabcakes zijn toch weer net iets anders, maarja… hoofdingrediënten van deze burgers zijn surimi en krab. In ieder geval, mocht je nou op zoek zijn naar vleesvrije burgers dan ben je hier aan het goede adres. Serveer de surimikoekjes bij een salade of op een broodje, wat jij wil. De burgers zijn vrij mild van smaak maar dat halve rode pepertje voegt net dat beetje pit toe waardoor de surimikoekjes toch nog een beetje bijzonder worden. Verder is het vooral een super simpel recept. Mik alles bij elkaar in een foodprocessor, bak het mixje en klaar is krabKees.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Crabcakes (surimikoekjes)

Crabcakes (surimikoekjes)
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-uitje
  • 6 sticks surimi
  • 1 blikje krabbenvlees
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl Worcestersauce
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
Bereidingswijze:
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom van de foodprocessor en maal het geheel fijn. Qua textuur moet je een beetje denken aan tonijn uit blik, niet te droog maar zeker ook niet te nat.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Schep een flinke eetlepel van het burgermengsel op een lepel en kneed dit met je handen een klein beetje zodat alle ingrediënten aan elkaar blijven plakken.
  3. Schep het mengsel in de hete olie en duw het met behulp van de lepel in de vorm van burgers.
  4. Bak de surimikoekjes aan weerszijden bruin en zorg ervoor dat de binnenkant gaar is.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Hmmmm heerlijk moet dit zijn! Ik heb eigenlijk nog nooit krabkoekjes gegeten, maar ik ben dol op visburgers en dit ziet er superlekker uit. En dan ook nog eens gezonder dan een vleesburger! Malou x

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.