Het is ongelofelijk maar waar maar op een week voor mijn Reishonger-kookboek deadline besef ik me dat het alweer dik een jaar geleden is dat mijn eerste boek, het Guilty Pleasures kookboek, in de winkels kwam te liggen. De tijd is echt voorbij gevlogen en het doet me enorm veel plezier om te zien dat er nog steeds uit boek nr. 1 wordt gekookt én dat hij nog steeds verkocht wordt. Met de feestdagen voor de deur wil ik toch nog een keertje aandacht besteden aan mijn eerste kookboek, want het is natuurlijk een perfect cadeau voor deze decembermaand. Geef hem op 5 december cadeau of leg hem onder de kerstboom, ik weet zeker dat je er iemand blij mee kunt maken. Bovendien wil je gewoon iets lekkers op tafel kunnen zetten deze decembermaand en is het bij uitstek dé maand om nog even lekker te cheaten voordat in januari de broekriem weer wordt aangetrokken. En hoe kan ik jullie nou beter overtuigen van mijn boek dat met een recept. Ik heb gekozen voor het meest populaire recept uit het boek, tevens degene die het vaakst is nagemaakt: de Kinder Bueno Cheesecake. Een super eenvoudige taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een ongebakken cheesecake dus die je in een handomdraai (wachttijd niet meegerekend) op tafel zet en waar iedereen dol op zal zijn.

Het Guilty Pleasures Kookboek is nog altijd voor € 21,99 te bestellen bij Bol.com

Kinder Bueno Cheesecake

Kinder Bueno cheesecake
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1 taart taart
Ingrediënten:
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram volle kwark
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 60 gram roomboter ongezouten
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 8 stuks Kinder Bueno + extra ter garnering
  • 50 gram chocolade gesmolten
Bereidingswijze:
  1. Bekleed de bodem van een 20cm grote springvorm met een vel bakpapier en vet de randen van de vorm in.
  2. Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Klop de slagroom in een schone, vetvrije kom lobbig.
  4. Doe de mascarpone, kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediënten.
  5. Breek de Kinder Bueno's in stukken en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen.
  6. Stort de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
  7. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno's en de gesmolten chocolade.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Patricia

    Oh je boek zit nog ergens in een verhuisdoos en ik mis ‘m zoooo! Wilde laatst al de cheeseburger-ovenschotel maken en had het recept niet. Gauw verder uitpakken…

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.