Kinder Bueno cheesecake
Porties
1 taart
Porties
1 taart
Ingrediƫnten
  • 250milliliter slagroom
  • 250gram mascarpone
  • 250gram volle kwark
  • 200gram chocolate chip cookies
  • 60 gram roomboterongezouten
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 8 stuks Kinder Bueno+ extra ter garnering
  • 50gram chocoladegesmolten
Instructies
  1. Bekleed de bodem van een 20cm grote springvorm met een vel bakpapier en vet de randen van de vorm in.
  2. Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  3. Klop de slagroom in een schone, vetvrije kom lobbig.
  4. Doe de mascarpone, kwark en de basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig mengsel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediƫnten.
  5. Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen.
  6. Stort de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal vier uur in de koelkast opstijven.
  7. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno’s en de gesmolten chocolade.