Zoals jullie weten ben ik dol op de Mexicaanse keuken en daarom heb ik ook het afgelopen jaar alweer de nodige Mexicaanse inspiratie met je gedeeld. Niet in de laatste plaats omdat ik dit jaar een hele toffe samenwerking heb met Santa Maria, het merk waar ik altijd naar grijp als ik voor het Mexicaanse schap in de supermarkt sta. Ik trapte de samenwerking af met overheerlijke Breakfast Burrito’s en maakte in mei van dit jaar een Taco Ovenschotel. Deze keer wilde ik het wat anders aanpakken dan normaal. Inmiddels weten jullie wel hoe je Mexicaans kunt koken voor het avondeten, toch? De producten van Santa Maria lenen zich echter ook perfect voor ander type gerechten en vandaag gebruik ik de tacoschelpen om desserttaco’s te maken! Jawel, geen gekruid gehakt, kaas, zure room en groenten deze keer maar zoet, zelfgemaakt (!) kaneel-ijs en gekarameliseerde appel. Klinkt wellicht een beetje gek maar zodra je naar beneden scrollt en de foto’s bekijkt weet ik zeker dat ik je in no-time overhaal om ook de keuken in te duiken en dit recept te maken!

Ps. In de receptenbox deel ik het recept voor kaneelijs uit de ijsmachine. Mocht je nou geen ijsmachine tot je beschikking hebben dan kun je ook kaneelijs maken zónder machine. Het recept is dan als volgt:

Ingrediënten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 ml volle melk
  • 300 ml slagroom (om op te kloppen)
  • 2 tl kaneelpoeder

Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk samen met de volle melk en het kaneelpoeder in een kom en klop dit even goed door.

Klop de slagroom lobbig en spatel deze vervolgens voorzichtig door de andere ingrediënten.

Schenk het ijsbeslag in een bak en zet deze weg in de vriezer tot het ijs stevig is geworden.

Easy does it!

Mocht je nou graag een beetje willen variëren met dit recept dan kan dat natuurlijk! Je kunt de tacoschelpen van Santa Maria dippen in een andere smaak chocolade en vervolgens verkruimelde koek of discodip over de chocolade heen strooien. In plaats van kaneelijs zou je andere smaken kunnen gebruiken maar ook banketbakkersroom of opgeklopte slagroom is hier erg lekker bij. Geen fan van appel? Ieder type fruit kun je hierbij serveren.

Oja, en mocht je ergens in de lade nog verdwaalde tortillawraps vinden (gebeurt hier regelmatig), maak dan deze kaneelchips – die gaan ook perfect bij dit dessert!

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

Desserttaco's met kaneelijs en gekarameliseerde appel

In samenwerking met Santa Maria

Dessertaco's met homemade kaneelijs en gekarameliseerde appel
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen* personen*
Ingrediënten:
  • Voor het kaneelijs:
  • 250 ml volle melk
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eidooiers
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • Voor de desserttaco's:
  • 2 Santa Maria Tacoschelpen
  • 1 appel
  • 1 tl honing
  • 50 gr pure chocolade
  • 50 gr gemengde noten - grof gemalen
  • 2 bollen kaneelijs
Bereidingswijze:
Voor het kaneelijs:
  1. Doe de volle melk samen met het kaneelstokje in een steelpannetje en verwarm de melk. Damp mag van de melk afkomen maar aan de kook brengen is niet de bedoeling!
  2. Klop ondertussen de eidooiers samen met het kaneelpoeder en de kristalsuiker op.
  3. Schenk de helft van de warme melk bij het eimengsel en klop dit direct goed door. Schenk vervolgens alles weer terug in de pan en breng het geheel onder constant doorroeren zachtjes aan de kook.
  4. Laat de kaneelcustard een paar minuten, terwijl je blijft roeren, indikken. Schenk vervolgens de dikke custard in een kom.
  5. Schep al kloppend de slagroom bij de kaneelcustard en klop dit door tot een klontvrij beslag. Zet de kom vervolgens in de koelkast en laat de ijsmix afkoelen tot een temperatuur van ongeveer 10 graden.
  6. Maak het ijs vervolgens volgens de instructies van de ijsmachine af. Zet het kaneelijs in de vriezer zodat het stevig kan worden.
Desserttaco's:
  1. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bak vervolgens de appelblokjes samen met de honing een klontje boter zacht en bruin.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie en smeer de Santa Maria tacoschelpen vervolgens voor een deel in met de gesmolten chocolade.
  3. Strooi de grof gemalen noten over de gesmolten chocolade en laat de chocolade op kamertemperatuur stollen.
  4. Schep vervolgens het kaneelijs in de taco's en schep hier de gebakken appelblokjes bovenop. Serveer de dessertaco's direct.

*Van het kaneelijs maak je veel meer dan uitsluitend voor 2 personen maar het ijs kun je prima een poos bewaren in de vriezer

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.