Even geleden deelde ik een recept voor verrukkelijke Tompoucesoezen met je. Super simpel en leuk om te maken met een mega lekker resultaat. Vandaag deel ik een ander recept waarvoor ik de Basismix Soezen van Dr. Oetker gebruik, eentje die wellicht iets meer geschikt is voor de gevorderde bakker. We gaan namelijk aan de slag met eclairs! Ik ben gek op eclairs en kan Frankrijk niet verlaten zonder minimaal één zo’n soezengebakje te hebben gegeten. Niet voor niets staat er een recept voor eclairs in mijn Reishonger Kookboek! Vandaag maak ik één van de lekkerste eclairs die ik ooit heb gegeten en ja, dat durf ik met een gerust hart te zeggen. Ik maak namelijk eclairs met karamel en chocolade. De soezen worden gevuld met karamelroom, overgoten met chocolade en vervolgens afgemaakt met Salted Caramel Crunch. Of het nog beter kan? Nah, bijna niet.

In tegenstelling tot de Tompoucesoezen van laatst moet je voor het maken van deze eclairs iets meer tijd uit trekken. Je begint namelijk al een dag van tevoren met het maken van de karamelroom, aangezien deze een nacht in de koelkast moet afkoelen wil je hem de volgende dag kunnen opkloppen. Als je het jezelf makkelijker wilt maken kun je eventueel ook de Cake & Taartvulling Salted Caramel van Dr. Oetker gebruiken, dan kun je de eclairs in een middagje maken.

Ik vertelde de vorige keer al even dat je met de Basismix Soezen 12 grote soezen of 32 kleine soesjes kunt maken, met het onderstaande recept maak je ongeveer 20 eclairs.

Mocht je nog meer inspiratie willen voor het bakken met de Basismix Soezen van Dr. Oetker, check dan bakken.nl/soezen, daar vind je tal van leuke ideeën!

 
Klik hier als je de video niet kunt zien

Karamel eclairs

Karamel eclairs

Karamel eclairs

In samenwerking met Dr. Oetker

Eclairs met karamel en chocolade
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
20stuks stuks
Ingrediënten:
  • Voor de karamelroom:
  • 500 ml slagroom
  • 125 gr kristalsuiker
  • 4 el water
  • 1 zakje klopfix
  • Voor de eclairs:
  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
  • 3 eieren
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 120 ml water
  • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
  • 1 potje Dr. Oetker Salted Caramel Crunch (decoratie)
Bereidingswijze:
Voor de karamelroom:
  1. Begin een dag van te voren met het maken van de karamelroom. Doe hiervoor de slagroom in een pannetje en verwarm dit maar breng het niet aan de kook.
  2. Doe in een andere pan de suiker en het water. Verwarm dit tot het mengsel begint te bubbelen. Houd het goed in de gaten en laat de karamel bubbelen tot het een mooie toffee-achtige kleur heeft gekregen.
  3. Voeg vervolgens terwijl je met een garde roert de warme slagroom voorzichtig toe. Kook het geheel nog even zachtjes door en laat de karamelroom daarna afkoelen.
  4. Zet de karamelroom afgedekt een nacht in de koelkast.
  5. Klop hem de volgende dag samen met het zakje klopfix op tot een stevige karamelroom. Vul één van de spuitzakken uit het pak Basismix voor Soezen met de karamelroom.
Voor de eclairs:
  1. Verwarm de oven voor op 190°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Doe de Basismix Soezen samen met de zonnebloemolie, het water en de eieren in een kom en klop dit tot een klontvrij beslag.
  3. Schep het soezenbeslag in een spuitzak en knip 2 centimeter van het puntje van de zak af.
  4. Spuit strookjes beslag van 1 cm breed en 5 cm lang met voldoende tussenruimte naast elkaar op de bakplaat.
  5. Bak de eclairs in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar en laat ze goed afkoelen.
  6. Prik 2 - 3 kleine gaatjes aan de onderkant van de afgekoelde eclairs. Steek voorzichtig de spuitzak met karamelroom in de eclairs en vul hiermee de soezen.
  7. Laat de zakjes met chocoladeglazuur 5-10 minuten in heet (gekookt) water weken. Kneed de zakjes goed door en knip aan de bovenkant een hoekje van de zakjes.
  8. Schenk het chocoladeglazuur over de met karamelroom gevulde eclairs en strooi hierna direct de Salted Caramel Crunch over het glazuur.
  9. Laat het chocoladeglazuur 30 minuten op kamertemperatuur uitharden en serveer de Eclairs met karamel en chocolade direct of bewaar ze verpakt in de koelkast.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.