Op veler verzoek staat de Fastfood Friday van vandaag in het teken van Bokkepootjestaart! Ik wist niet helemaal dat dit een ding was, Bokkepootjestaart. Ik ken Bokkepootjes wel van heel vroeger, het zijn koekjes die mijn opa en oma vaak in huis hadden en die ik echt niets aan vond. Ik snap de liefde voor deze koekjes niet zo goed, vind ze simpelweg niet heel veel smaak hebben ofzo? Maar goed, u vraagt – wij draaien en dus ging ik aan de slag met een taart in het teken van deze ogenschijnlijk populaire koekjes. Ik maakte biscuitdeeg, mascarponeroom met verkruimelde Bokkepootjes, gebruikte vlaaivulling van kers, chocoladeganache om het allemaal af te maken en tadaaaaaa: lekker taartje! Bokkepootjes zijn nog steeds niet mijn ding, maar als ik zo’n punt taart voorgeschoteld krijg vind ik het allemaal ok.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (24 cm) taart (24 cm)
Ingrediënten:
  • Voor het biscuit:
  • 5 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • snufje zout
  • En verder:
  • 1 blik kersen vlaaivulling
  • 650 ml slagroom
  • 200 gr mascarpone
  • 50 gr poedersuiker
  • 225 gr melkchocolade
  • 250 gr Bokkepootjes
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
  2. Doe de eieren en suiker in de kom van een keukenmachine en klop het geheel in een paar minuten tot een wit en luchtig mengsel dat flink in volume is toegenomen.
  3. Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en spatel dit door de opgeklopte eieren.
  4. Stort het beslag in de springvorm en bak het biscuit 30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is. Laat de cake volledig afkoelen en snijd hem vervolgens in drie even dikke plakken.
  5. Klop voor de mascarponeroom 500ml slagroom met de mascarpone en poedersuiker stevig.
  6. Smeer het grootste deel van de mascarponeroom op de onderste plak van de taart. Verkruimel hier een stuk of drie Bokkepootjes overheen.
  7. Leg de middelste plak cake op de mascarponeroom en smeer hier de vlaaivulling over uit. Dek de taart af met de derde plak cake.
  8. Smeer de mascarponeroom die je nog over hebt langs de zijkanten en over de bovenkant van de taart. Zet Bokkepootjes langs de rand van de taart omhoog. Dankzij de mascarponeroom blijven deze plakken.
  9. Zet de taart in de koelkast terwijl je de ganache maakt. Doe dit door de overige 150 ml slagroom te verwarmen. Haal de pan van het vuur zodra de slagroom warm is en smelt de melkchocolade al roerend in de slagroom. Laat de ganache even iets afkoelen zodat deze wat dikker wordt.
  10. Haal de taart uit de koelkast, schenk de iets afgekoelde ganache over de bovenkant en zet de taart terug in de koelkast net zolang tot de ganache is opgesteven.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Lieneke

    Met bokkepootjes is het, vind ik, net als met mergpijpen, of gevulde koeken of kokosmakronen. Als je echt lekkere hebt van een banketbakker zijn ze heerlijk. Maar als je de goedkoopste uit de supermarkt haalt is het taai, saai en smaakt het nergens naar. De taart ziet er in ieder geval prachtig uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.