Met cheesecake én met carrotcake kun je wat mij betreft de plank nooit misslaan. Ik ken maar weinig mensen die niet van een van beide taarten houden namelijk. Persoonlijk is carrotcake naast cheesecake mijn favoriete taart en na zoveel cheesecakes met jullie te hebben gedeeld, vond ik het weer eens tijd worden voor worteltjestaart! Worteltjestaart, klinkt wel direct een stuk minder aantrekkelijk vind je niet? Hoe dan ook, de taart die ik vandaag met je ga delen is lekker rustiek. Niet te netjes, niet te gepolijst maar wel heel erg lekker. Frambozen zou je wellicht niet zo snel bij een carrotcake bedenken maar truth be told: het is echt heel lekker. De frambozen maken het geheel lekker fris en verrassend, erg lekker!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Carrotcake met frambozen
Carrotcake met frambozen

Fastfood Friday: Carrotcake met frambozen
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (24 cm) taart (24 cm)
Ingrediënten:
  • Voor de carrotcake:
  • 2 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • 100 gr wortel - geraspt
  • 75 gr walnoten - in grove stukken
  • Voor het roomkaasglazuur:
  • 75 gr boter - zacht
  • 200 gr roomkaas - op kamertemperatuur
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • En verder:
  • 150 gr verse frambozen
Bereidingswijze:
  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen goed in. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de eieren samen met de olie en basterdsuiker in een kom en klop dit kort op. Voeg dan alle andere ingrediënten voor de carrotcake toe en spatel dit tot een beslag.
  3. Stort het cakebeslag in de springvorm; strijk de bovenkant glad en bak de carrotcake 50-60 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de cake helemaal afkoelen en snijd hem vervolgens in twee plakken.
  5. Klop voor het roomkaasglazuur alle ingrediënten tot een glad glazuur.
  6. Verdeel 3/4 van het glazuur over de onderste helft van de taart en leg de frambozen langs de rand van de onderste plak cake.
  7. Leg voorzichtig de bovenste plak van de cake op de frambozen en maak de hele taart af met de rest van het roomkaasglazuur.
  8. Decoreer de taart naar wens.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.