Een ultiem Fastfood Friday-recept is er voor mij een die het beste uit twee werelden combineert. Twee losstaande gerechten combineren tot één, dat vind ik altijd de allerleukste uitdaging. Laatst ging ik deze uitdaging weer aan en maakte ik Cheeseburger Quesadilla’s, een ware hit zeg ik je. Ik ben dol op quesadilla’s én dol op (cheese)burgers en hoe tof is het om die twee te combineren? Ik zeg je: het smaakt waanzinnig. Tim kwam thuis van werk, ik had deze quesadilla’s aan hem meegegeven voor de lunch, en hij zei “wow, die quesadilla’s Sab – dat leken wel Big Macs, ZO LEKKER”. Missie geslaagd dus.

Ik kan me voorstellen dat zes van deze quesadilla’s iets teveel van het goede zijn als je alleen of met z’n tweeën bent. Je zou ze eventueel kunnen laten afkoelen en verpakken in aluminiumfolie. Dit kan prima als je de sla, tomaat en augurk er al op hebt gedaan trouwens. Krik ze de volgende dag weer even op onder de grill en ze zijn alsnog lekker.

Oja, gebruik voor deze Cheeseburger quesadilla’s wel van die plakkerige nep-Cheddar. Je weet wel, van die perfect vierkante plakjes in plastic. Die zorgen namelijk voor het beste effect.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Cheeseburger Quesadilla's

Fastfood Friday: Cheeseburger quesadilla's
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
6stuks stuks
Ingrediënten:
  • 6 grote tortillawraps
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 gr rundergehakt
  • 12 plakjes 'neppe' Cheddar
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • ijsbergsla
  • augurken - in plakjes
  • tomaten - in plakjes
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verhit een koekenpan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tomatenpuree toe, wat peper en zout en roer dit nog even goed door.
  2. Roer voor de 'burgersaus' de mayonaise, ketchup en mosterd door elkaar.
  3. Neem een tortillawrap en smeer de helft hiervan in met de burgersaus.
  4. Verdeel een paar lepels van het rulgebakken gehakt hier overheen en vervolgens twee plakjes Cheddar.
  5. Vouw de wrap dicht en leg hem in een droge koekenpan. Bak de tortilla nu aan weerszijden goudbruin en knapperig, net zolang tot de kaas gesmolten is.
  6. Haal de quesadilla uit de pan en vouw hem open. Leg er ijsbergsla, tomaten en augurk tussen en vouw de quesadilla weer dicht. Snijd doormidden en serveer direct.

7 reacties

  1. Anneke

    We hebben de quesadilla’s op zondag gegeten….
    Nog uit gebakken bacon toegevoegd, lekker snel en jammie

    Beantwoorden
  2. Annette

    Gisteren dit recept gemaakt. Een ideaal recept voor de zaterdag. Die wij vaak overdag doorbrengen op de voetbalclub en dus laat thuis zijn. En er ook vaak nog wat vrienden mee naar huis gaan. Ik serveerde hem gisteren met een zelfgemaakte geroosterde tomaten knoflook soep. En alleen maar enthousiaste reacties. Dank je wel voor dit heerlijke recept..

    Beantwoorden
  3. Clau-dya

    Super lekker en makkelijk en de kids erg blij mee gemaakt, wij hebben er ook nog een uitje op het einde bij gedaan.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.