Zaken als het Frites Atelier? Ik word er ontzettend gelukkig van. Ik ben altijd al dol geweest op een frietje met mayonaise, maar nog lekkerder vind ik een patatje oorlog. Toen het eenmaal een beetje hip begon te worden om friet af te toppen zoals je met nacho’s ook zou doen, kon ik mijn geluk niet op. Heerlijk vind ik het om een flinke bak friet te combineren met vlees, een lekkere saus, eventueel wat groenten en als het even kan een flinke berg kaas, want kaas maakt alles lekkerder natuurlijk. Voor Fastfood Friday werden Chili Cheese Fries aangevraagd en stiekem kon ik niet wachten om dit te gaan maken. Dit fastfood ligt echt helemaal in mijn straatje en ik kan dan ook niet ontkennen dat ik tijdens het filmen van deze video aardig wat van de friet heb gesnoept. Pittige chili, die overigens ook heerlijk is om met rijst te eten!, knapperige friet, zachte gesmolten cheddarkaas en een flinke dot frisse crème fraîche… deze Chili Cheese Fries wil je maken. Het liefst dit weekend nog!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chili Cheese Fries

Chili Cheese Fries

 

Fastfood Friday: Chili Cheese Fries
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen* personen*
Ingrediënten:
  • Voor de chili:
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tl knoflookpasta - of 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilipasta - of 1 rode peper
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 300 gr kidneybonen - met vocht
  • peper en zout
  • En verder:
  • 300 gr friet
  • 100 gr Cheddar - geraspt
Bereidingswijze:
  1. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, knoflookpasta, chilipasta en tomatenpuree aan tot de ui glazig begint te zien.
  2. Doe vervolgens het gehakt in de pan en voeg hier alle specerijen aan toe. Bak het gehakt al omscheppend rul.
  3. Doe de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de chili 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roer 10 minuten voor het einde de kidneybonen door de chili en verwarm deze mee. Breng de chili op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de grillstand van de oven voor op een hoge stand, bij mij is dit 250°C.
  6. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking, zelf heb ik de friet in de Airfryer klaargemaakt.
  7. Vet een ovenschaal lichtjes in en verdeel de frieten over de schaal.
  8. Schep 4 - 5 flinke lepels van de chili op de friet en verdeel hier het grootste deel van de geraspte Cheddar overheen. Schep nog eens 2 lepels chili op de kaas en strooi de rest van de kaas over het gerecht.
  9. Grill de Chili Cheese Fries zo'n 2 minuten in de oven tot de kaas helemaal gesmolten is.

*Mocht je niet alle chili gebruiken dan kun je deze prima invriezen en later eten met wat rijst!

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.