Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo
Fastfood Friday: Chocoladefudgetaartjes met Oreo & Pindakaas
Chocoladefudgetaartjes met pindakaas & Oreo
Fastfood Friday: Chocoladefudgetaartjes met Oreo & Pindakaas
Porties
10stuks
Porties
10stuks
Ingrediƫnten
  • 250gr Oreo’s– + 10 extra
  • 100gr ongezouten roomboter (of margarine)
  • 1blik gecondenseerde melk– 400 gr
  • 250gr pure chocolade
  • 50gr pindakaas– zonder toevoegingen
  • 30gr ongezouten roomboter
Instructies
  1. Bekleed een muffinbakvorm met papiertjes.
  2. Maal de Oreo’s fijn in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  3. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep een eetlepel van de bodemmix in ieder muffinvormpje. Maak met behulp van je handen een opstaand randje zodat de Oreo’s een cupje vormen. Druk de mix goed aan!
  4. Leg in ieder Oreocupje een hele Oreo en schep bovenop iedere Oreo een theelepel pindakaas.
  5. Maak het fudgebeslag door de gecondenseerde melk, chocolade en boter in een pan te verwarmen. Roer goed door tot alle boter en chocolade zijn gesmolten.
  6. Schep de chocoladefudge in de muffinvormpjes tot de vormpjes helemaal vol zijn. Probeer ook langs de pindakaas te schenken zodat deze echt in het midden van het taartje komt te zitten.
  7. Tik voorzichtig met de muffinvorm op het aanrecht om het chocoladefudgebeslag goed te verdelen en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  8. Zet de muffinvorm minimaal 2,5 – 3 uur in de koelkast zodat de fudge stevig kan worden.
  9. Bewaar de taartjes luchtdicht in de koelkast.
Notities
Er zijn nog geen voedingswaarden voor dit recept.