Toen ik laatst via Instagram Stories vroeg of jullie nog bepaalde recepten wilden zien in Fastfood Friday, kreeg ik een aantal keer ‘de dadeltaart van Bagels & Beans’ te horen. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik deze taart nog nooit had geproefd. A. omdat ik nooit taart eet bij Bagels & Beans en B. omdat ik simpelweg niet zo’n fan ben van dadels en er daardoor niet zo gauw voor zou kiezen. Maar nu was het zo dat ik nog ruim een halve kilo dadels in huis had liggen en het leek me een goed idee om deze maar een keer op te maken. Gelukkig voor mij, en ook voor jullie!, deelt Bagels & Beans altijd met liefde hun recepten op hun website en dus kon ik met het recept voor hun dadeltaart aan de slag. En ok, ik ben om. Deze dadeltaart smaakt niet per se heel erg naar dadels maar doet me veel meer denken aan Arretjescake. Maar dan beter. Zei ik dat echt? JA! Ik vind de grove stukken biscuit namelijk waanzinnig lekker in deze taart en de dadels maakt zo’n punt heerlijk plakkerig. Beetje geraspte kokos erover om het af te maken en woah, zo lekker. De eerstvolgende keer dat ik bij Bagels & Beans ben neem ik een stuk. Pinky promise.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Dadeltaart van Bagels & Beans

Dadeltaart van Bagels & Beans

Fastfood Friday: Dadeltaart van Bagels & Beans
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
12stukken stukken
Ingrediënten:
  • 500 gr dadels - ontpit
  • 250 gr roomboter
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gr walnoten
  • 200 gr Mariabiscuitjes
  • 1 ei - losgeklopt
  • 2 el karamelsiroop
  • geraspte kokos
Bereidingswijze:
  1. Vet een spring- of taartvorm van 24 cm goed in.
  2. Snijd de dadels in reepjes, de walnoten grof en breek de biscuitjes in stukken van zo'n 1-1,5 cm groot.
  3. Smelt de boter in een ruime pan en roer hier de basterdsuiker door tot deze begint op te lossen.
  4. Voeg dan het losgeklopte ei toe en laat dit al roerend een paar minuutjes mee pruttelen. Doe ook de karamelsiroop in de pan.
  5. Doe de dadels in de pan en roer dit goed door, laat 1 minuut mee verwarmen.
  6. Voeg dan de biscuitjes en walnoten toe en schep het geheel even goed om. Verwarm nog even kort mee en stort vervolgens het hele mengsel in de ingevette taartvorm.
  7. Leg een vel bakpapier over het beslag in de taartvorm en druk het geheel goed aan met je handen.
  8. Zet de taartvorm minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de dadeltaart op kan stijven.
  9. Bestrooi de taart met geraspte kokos en snijd hem vervolgens in punten. Bewaar de dadeltaart in de koelkast.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Elseline

    Hihi, ook hier is die al meerdere keren gemaakt.
    De fout om dadels met pit te kopen maakten we maar één keer ^^

    Beantwoorden
  2. Els

    Jaaaaaa! Deze taart staat al jaren op mijn favorieten lijstje van Bagels en maak hem ook geregeld na. Echt fan-tas-tisch lekker <3

    Beantwoorden
  3. Tineke

    Hij staat as we speak nu in de koelkast ik heb echt al zo vaak op het punt gestaan om hem te bestellen bij Bagels en Beans maar steeds waren de broodjes verleidelijker.

    Beantwoorden
  4. Karin

    Haaa wat een geweldig taartje! Ik ga hem volgende week maken. Karamelsiroop… is dat zo’n siroop voor in de koffie? Of meer die schenkstroop karamel voor op pannenkoeken?

    Beantwoorden
  5. PM

    Hoi,

    Het is heerlijk! Alleen ontstond er een soort scrambled eggs situatie.. had het eitje er waarschijnlijk eerder in moeten doen :’)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.