Toen ik jullie vroeg naar inspiratie voor nieuwe Fastfood Friday recepten kreeg ik op de een of andere manier op YouTube héél vaak de vraag of ik gefrituurde Oreo’s wilde maken. Lichtelijk verbaasd was ik wel, ik had namelijk geen idee dat fried Oreo’s zo’n ding waren maar niets blijkt minder waar. In Amerika kun je tijdens foodfestivals en fairs vaak gefrituurde Oreo’s, of Mars, Twix, Snickers etc. krijgen dus ik snapte ineens waar de hype vandaan kwam. Nu leek het me geen optie om Oreo’s zo in de frituurpan te mikken en daarom maakte ik een beslagje, een die ik ook zou gebruiken voor het maken van appelbeignets bijvoorbeeld. Je kunt deze gefrituurde Oreo’s in feite dus ook Oreo beignets noemen als je dit lekkerder of chiquer vindt klinken. Hoe je het ook went of keert, deze gefrituurde Oreo’s zijn helemaal de bom, zo onwijs lekker! Ze doen me denken aan oliebollen met Oreo-smaak, geen straf hoor!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gefrituurde Oreo's

Fastfood Friday: Gefrituurde Oreo's
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
14stuks stuks
Ingrediënten:
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rol Oreo's - 14 stuks
  • poedersuiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de frituurpan naar 180°C. Mocht je nou geen frituurpan hebben dan kun je ook prima een pannetje met zonnebloemolie op het vuur verwarmen. Met behulp van een thermometer houd je dan de temperatuur van het vet in de gaten.
  2. Breek het ei in een kom en voeg hier de zonnebloemolie en volle melk aan toe. Klop de ingrediënten even op.
  3. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en klop het geheel tot een dik pannenkoekbeslag.
  4. Wentel de Oreo's door het beslag en schep ze vervolgens voorzichtig in de hete olie.
  5. Frituur de Oreo's zo'n 3 - 4 minuten tot het beslag opgepoft is en bruin is gekleurd.
  6. Laat de gefrituurde Oreo's uitlekken op een vel keukenrol en serveer ze warm of lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.