Huh, maar het recept voor een eigengemaakte Big Mac heb je toch al vaker gedeeld? Jazeker, dat klopt! Er staat een recept voor deze burger in mijn Guilty Pleasures Kookboek en ook deelde ik in 2013 al een recept voor de Big Mac op Ohmyfoodness. De laatste tijd krijg ik echter steeds vaker de vraag of ik het recept ook eens op video wilde laten zien. Bovendien, de basis voor de Big Mac saus die ik altijd maakte bestond uit Heinz Sandwichspread Tuinkruiden en die smaak is inmiddels uit het assortiment gehaald. Ik kreeg steeds vaker de vraag hoe de saus nu dan gemaakt moest worden en om iedere keer weer apart antwoord te moeten geven op die vragen, besloot ik het recept gewoon nóg eens met je te delen. Ik zette deze keer de camera erbij aan zodat het recept ook op YouTube te vinden is en ik maakte nieuwe foto’s van het eindresultaat. Foto’s die net iets meer in mijn stijltje passen dan de foto’s uit 2013, haha. Het recept is verder vergelijkbaar met de recepten die ik eerder heb verdeeld. Het enige verschil zit hem dus in het hoofdingrediënt van de saus én ik kies er tegenwoordig voor om de cheddar even kort mee te bakken op de burger zodat deze lekker smelt. Vind ik toch net iets lekkerder dan de kaas te verwarmen door er een burger bovenop te leggen.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Homemade Big Mac

Homemade Big Mac

Fastfood Friday: Homemade Big Mac
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
4 Big Macs Big Macs
Ingrediënten:
  • 4 burgerbroodjes - in drieën gesneden
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 4 plakjes Cheddar
  • 1 ui - gesnipperd
  • 4 augurken - in dunne plakjes
  • 50 gr ijsbergsla - in reepjes
  • peper en zout
  • Voor de Big Mac-saus:
  • 4 el Heinz sandwichspread naturel
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl natuurazijn
Bereidingswijze:
  1. Doe het gehakt in een kom en voeg hier een ei, peper en zout aan toe. Kneed het geheel goed door en verdeel het gehakt in achten.
  2. Vorm van ieder deel gehakt een bal en plet deze vervolgens tussen een vel bakpapier tot grote, platte burgers.
  3. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de burgers rondom goudbruin. Laat over vier van de burgers een plakje cheddar smelten.
  4. Roer voor de Big Mac-saus alle ingrediënten door elkaar.
  5. Verdeel een beetje saus over het onderste deel van het hamburgerbroodje. Leg hier ijsbergsla overheen en leg vervolgens een hamburger met cheddar omgekeerd op het broodje. Verdeel een paar plakjes augurk en uisnippers over de hamburger.
  6. Leg het middelste deel van het hamburgerbroodje op de augurk en ui. Verdeel hier weer een beetje Big Mac-saus overheen. Leg een hamburger zonder kaas op het broodje, gevolgd door plakjes augurk, gesnipperd ui en uiteindelijk het kapje van het hamburgerbroodje.
  7. Serveer de Big Macs direct.

2 reacties

  1. Amanda

    De tuinkruiden variant kan ik nog steeds kopen bij de Coop :) heb ze laatst weer gemaakt, goddelijk. Wel met een sateprikker erdoor want recht wordt hij nooit die big mac bij ons.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.