Zet een schaal nacho’s op tafel en zowel Viv als ik worden dolgelukkig. Mits er genoeg kaas op zit dan. En dat is nog best eens lastig want voor ons is het eigenlijk nooit genoeg. Toen Tobias en Viv laatst een keer bij ons kwamen eten besloot ik een twist op de bekende nacho’s op tafel te zetten en maakte ik Nacho Fries. Deze Nacho Fries combineren het beste van twee werelden: friet met alle toppings van nacho’s. Ik maakte de Nacho Fries met maar liefst drie soorten kaas en hoewel ik het vlees achterwege liet omdat ik nog kleine burgers serveerde bij dit gerecht, kun je dit zelf uiteraard wel toevoegen. Heerlijk gekruid gehakt of kip zullen het ongetwijfeld erg goed doen met deze Nacho Fries. Uiteraard kun je het gerecht nog veel verder uitbouwen. Met bonen bijvoorbeeld, mais, jalapeño, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Serveer de friet in ieder geval met de guacamole, zure room en tomatensalsa want die zijn wel echt onmisbaar.

Nachofries

Nacho Fries
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
4personen personen
Ingrediënten:
  • 750 gr ovenfriet
  • 300 gr geraspte kaas mix van 3 soorten*
  • 125 gr zure room
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • verse peterselie/koriander fijnsneden
  • Guacamole:
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1 rode ui gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
  • Tomatensalsa:
  • 2 tomaten fijngesneden
  • 1/2 ui fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 220°C en spreid de ongebakken friet uit over een met bakpapier bekleed bakrooster. Bak de friet ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
  2. Schep de gebakken friet in een ovenschaal en strooi hier de geraspte kaas overheen. Bak de friet met kaas nogmaals 5 - 10 minuten tot de kaas volledig is gesmolten.
  3. Maak ondertussen de guacamole en tomatensalsa door de ingrediënten met elkaar te mengen.
  4. Haal de Nacho fries uit de oven en schep de zure room, guacamole en tomatensalsa op de friet. Garneer met de lente-ui en peterselie/koriander en serveer direct.

*Ik gebruikte: mozzarella, Cheddar en oude kaas

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.