Hoe blij werd jij toen je zag dat er vandaag een tiramisu-recept op OMF stond? Ik word er in ieder geval altijd bijzonder gelukkig van want ik HOU van tiramisu, het is een van mijn favoriete desserts. Tim en ik zaten afgelopen weekend in Rome en je kunt je vast voorstellen wat ik zoveel mogelijk heb gegeten? Juist! Hoe lekker ik de authentieke tiramisu ook vind, ik vind het bij uitstek een geschikt toetje om lekker mee te variëren. Speciaal voor deze Fastfood Friday ging ik ietwat op de Amerikaanse tour en maakte ik een Pindakaas & Chocoladetiramisu. Perfectie in een schaal als je het mij vraagt, je proeft de echte tiramisu maar ergens heeft het ook iets weg van peanutbuttercups. En laat ik juist die nou héél erg lekker vinden! Omdat ik na het Pop-Up Cheesecakecafé nog aardig wat koekjes en strooisels in mijn lade had liggen, besloot ik lekker los te gaan met het decoreren van de tiramisu. Zo ziet hij er nog net iets specialer en meer guilty uit dan wanneer ik alleen voor cacaopoeder was gegaan.

In dit recept gebruik ik rauwe eieren want op deze manier vind ik tiramisu het allerlekkerst. Mocht je dit toetje voorschotelen aan kinderen en/of zwangere vrouwen dan kun je het beslag ook zonder eieren maken. Het basisbeslag ziet er dan als volgt uit:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 milliliter slagroom (opgeklopt)
  • 50 gram poedersuiker

Roer de mascarpone romig en klop de slagroom met de poedersuiker op. Spatel beide ingrediënten door elkaar en voeg hier vervolgens de pindakaas en cacaopoeder aan toe.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pindakaas & chocoladetiramisu

Pindakaas & chocoladetiramisu

Pindakaas & Chocoladetiramisu
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
12personen* personen*
Ingrediënten:
  • 30-35 lange vingers
  • 2 koppen espresso
  • 3 el cacaopoeder
  • 4 eidooiers
  • 2 eiwitten
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el romige pindakaas
  • garnering
Bereidingswijze:
  1. Roer 1 eetlepel cacaopoeder door de nog warme koffie tot het poeder is opgelost. Dip de helft van de lange vingers in de choco-koffie en leg deze onderin een schaal van 20x30cm.
  2. Klop de eiwitten samen met 50 gr poedersuiker stijf. Klop ondertussen de eidooiers samen met de mascarpone en de rest van de poedersuiker tot een romig mengsel.
  3. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel en verdeel het beslag in tweeën.
  4. Roer door één helft van het tiramisubeslag de pindakaas en door de andere helft de rest van het cacaopoeder.
  5. Schep het pindakaasbeslag op de lange vingers in de schaal en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  6. Dip de rest van de lange vingers in de choco-koffie en verdeel deze in een egale laag over het pindakaasbeslag.
  7. Schep nu het chocoladebeslag in de schaal, strijk de bovenkant glad en laat de tiramisu minimaal 2/3 uur in de koelkast opstijven.
  8. Garneer de tiramisu vlak voor het serveren met alles wat je maar aan huis hebt. Denk in de termen 'chocolade' en 'pindakaas', dus chocolate-chipcookies, pindakaas, peanutbuttercups, cacaopoeder... Je kunt het zo gek niet bedenken!

*Deze tiramisu is machtig met een grote M, vandaar dat een relatief kleine schaal geschikt is voor véél mensen. 

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Annemieke

    Hoi Sabine,

    Een tip, als je normaal gesproken die olielaag op de 100% pindakaas vervelend vindt (in het begin), dan moet je de pot na het kopen, maar wel voor het openen, op z’n kop in je voorraadkast zetten. Op het moment van aanbreken zul je zien dat de pindakaas perfect goed gemengd is.

    Beantwoorden
  2. Annemieke

    Hoi Sabine,

    Een tip, als je normaal gesproken die olielaag op de 100% pindakaas vervelend vindt (in het begin), dan moet je de pot na het kopen, maar wel voor het openen, op z’n kop in je voorraadkast zetten. Op het moment van aanbreken zul je zien dat de pindakaas perfect goed gemengd is. Groetjes!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.