Focaccia is als je het mij vraagt echt een zomers brood. Eentje die niet mag ontbreken als je een fles witte wijn open trekt en vervolgens lekker in het namiddagzonnetje gaat zitten. Althans, zo zou ik het doen. En met de zomerse dagen die we momenteel hebben is de kans groot dat ik dit brood binnenkort nog eens in de oven schuif. Dus geen regen meer alstublieft dank u wel. 

Je kunt het natuurlijk ook op tafel zetten voordat je een pan met pasta serveert. Met een beetje goede olijfolie om te dippen of een beetje gezouten roomboter om te smeren. Want naast dat het een heerlijk borrelbrood is, kun je deze focaccia ook prima als bijgerecht serveren. En je kunt hem maken zoals je zelf wilt. Doe er wat kruiden doorheen of beleg met dat wat je lekker vindt. Ik koos voor ansjovis en knoflook omdat ik die sterke en ziltige smaak heel erg lekker vind.

Een succes zo’n focaccia als je het mij vraagt. Het is een makkelijk recept want je hebt maar weinig nodig en je maakt hem snel klaar. Én je heb een groots resultaat. Fijn! Houden we van.

Focaccia met knoflook en anjovis
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1brood brood
Ingrediënten:
  • 500 gram bloem + een beetje extra
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie + een beetje extra
  • 300 ml lauw water
  • 2 blikjes ansjovisfilets
  • 1 grote teen knoflook in kleine stukjes gehakt
  • zeezout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bloem in een kom en mix de gist en het zout erdoor.
  3. Voeg de olijfolie en het water toe en mix de massa tot een deeg.
  4. Strooi wat bloem op je werkblad en rol hierop het deeg tot een bal. Rol de bal vervolgens uit tot een dikke ovale plak van ongeveer 1 centimeter. Leg de plak op de bakplaat.
  5. Duw met je duim wat kuiltjes in het deeg. Bestrijk de bovenkant vervolgens met een beetje olijfolie zodat de focaccia een mooie goudbruine kleur zal krijgen in de oven. Daarna verdeel je de ansjovis de knoflook en eventueel een beetje zeezout erover.
  6. Schuif de focaccia in de oven en bak in zo'n 25 minuten gaar.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.