We gaan voor volop zomer met deze Frozen Yoghurt Blokken, want fris zijn ze zeker. En lekker ook. Yoghurt leent zich uitstekend voor het maken van verschillende en uiteenlopende baksels maar 1 van de simpelste en lekkerste dingen die je in een handomdraai hebt gemaakt, zijn deze frozen yoghurt bites. Sabine deelde al eens een video met je, waarin ze laat zien hoe makkelijk je deze lekkere en verantwoorde snack maakt. Ze stopte ze in cupcake cups, en gebruikte lekker vers fruit. Ik liet de cups achterwege maar stortte de yoghurt gewoon in een ovenschaaltje. Ik maakte de yoghurt wat zoeter met honing en voor de topping kun je gebruiken aan ingrediënten wat je lekker lijkt. Ik maakte een mix van gedroogde cranberry’s, abrikozen, stukjes pure chocolade en kokosrasp.

Eenmaal gemaakt laat je het een paar uur opstijven in de vriezer en daarna hak je het in blokken. Pak een stukje wanneer je trek hebt of deel ze direct uit de vriezer uit, want je eet ze ijskoud. En het liefst bij een hele fijne temperatuur.

Dit recept komt uit het boekje Yoghurt van Yoghurt Barn, te koop via Bol.com.

Frozen Yoghurt Blokken
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1grote plak grote plak
Ingrediënten:
  • Repen
  • 500 gram magere Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels honing
  • Topping
  • handje gedroogde cranberry's
  • handje gedroogde abrikozen fijn gesneden
  • handje pure chocoladerasp
  • handje kokosrasp
Bereidingswijze:
  1. Meng de yoghurt met de honing en stort het yoghurtmengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal (niet te groot zodat je wat dikkere blokken krijgt).
  2. Strooi alle topping-ingredienten over de yoghurt en zet de schaal in de vriezer voor minimaal 2 uur.
  3. Hak de plak in blokken en serveer direct.

3 reacties

  1. Laura

    Oeh dit klinkt echt heel chill voor als t warmer is! Ik maak wel eens yoghurtijs! Maar dit is ook wel slim, gewoon blokjes.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.