Jeetje, wat zijn wij dit jaar al enorm verwend met mooie, zonnige dagen zeg! Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar hier heeft de barbecue al veelvuldig zijn werk gedaan en dat gaat deze zomer ook nog zeker een paar keer meer gebeuren. Op OMF heb ik al aardig wat bbq-inspiratie gedeeld dit jaar, maar dit gaat alleen maar meer worden! Vandaag deel ik een recept voor heerlijke gambaspiezen van de bbq met pesto. Erbij een lekkere salade want op warme dagen houd ik het ’t liefst fris, simpel en licht.

Ik zit de laatste tijd in een pesto fase trouwens. Weet niet zo goed waarom maar ik heb iedere week wel zin in pesto en ik maak het dan ook veelvuldig. Omdat Tim een notenallergie heeft en ook niet tegen pijnboompitjes kan, maak ik mijn pesto altijd zonder pijnboompitten maar voel je vrij om een handje geroosterde pijnboompitten aan het recept toe te voegen natuurlijk!

Dit gerecht is er eentje voor echte visliefhebbers. Gambaspiezen en dan ook nog gerookte zalm in de salade… dubbel pret, dubbel zo lekker.

Ps. mocht het nou geen barbecueweer zijn maar je wel zin hebben in deze spiezen, ze zijn ook prima te bereiden onder de grill of in de pan.

Gambaspiezen van de bbq met pesto en salade

Gambaspiezen van de bbq met pesto en salade

Gambaspiezen van de barbecue met pesto en salade
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • Voor de gambaspiezen:
  • 400 gr gamba's gepeld en schoongemaakt
  • 15 gr verse basilicum
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de salade:
  • 2 handen veldsla
  • 1 avocado in reepjes
  • 2 radijsjes in dunne plakjes
  • 1/4 komkommer in dunne plakjes
  • 1 rode ui in dunne halve ringen
  • 100 gr gerookte zalm
  • verse bieslook
  • verse dille
  • sap van 1/2 citroen
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Doe de gamba's in een kom en de overige ingrediënten in een hakmolentje. Maal het geheel fijn tot een fijne pesto en schep de pesto bij de gamba's in de kom.
  2. Schep het geheel goed om zodat alle gamba's voorzien zijn van een laagje pesto. Dek de kom af en marineer de gamba's minimaal een uur.
  3. Laat 6 satéstokjes tijdens het marineren van de gamba's in koud water weken om te voorkomen dat ze straks op de barbecue verbranden.
  4. Steek de barbecue aan of verwarm een grill(pan) op het vuur.
  5. Rijg de gemarineerde gamba's aan de satéstokjes en grill de spiezen in 5 minuten gaar tot de gamba's oranje gekleurd zijn en niet glazig meer zijn.
  6. Snijd voor de salade de plakjes gerookte zalm in reepjes en rol deze op.
  7. Schep de veldsla samen met de avocado, radijsjes, komkommer en rode ui luchtig om en schep de salade op borden.
  8. Verdeel de gerookte zalmrolletjes over de salade en maak de salade af met de verse kruiden, citroensap, extra vergine olijfolie en peper en zout naar smaak.
  9. Leg de gambaspiezen met pesto bij de salade op het bord en serveer het gerecht direct.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.