Gebakken Gnocchi met Geroosterde Paprika en Ricotta
Gebakken Gnocchi met Geroosterde Paprika en Ricotta
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 500gram gnocchi
  • 4 rode paprika’s
  • 1teen knoflook
  • 1,5tl scherp paprikapoeder
  • 1el Italiaanse kruiden
  • 250gram ricotta
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Snijd de paprika’s door de helft, verwijder het klokhuis en leg ze met de platte kan op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten. Ze zijn klaar als ze hier en daar flink donker beginnen te worden.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi. Dit heeft even wat tijd nodig, ze zijn goed als ze net als aardappeltjes een beetje goudbruin worden.
  4. Als de paprika’s klaar zijn kun je de saus maken. Doe hiervoor 1,5 geroosterde paprika in een foodprocessor, samen met de knoflook, kruiden en 2 el olijfolie. Mix tot een gladde massa. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
  5. Snijd de overige geroosterde paprika’s in dunne reepjes.
  6. Als de gnocchi klaar is kun je deze mengen met de saus en de reepjes paprika. Serveer met een dot ricotta.