Een cake bakken is eigenlijk zo gedaan. Misschien daarom wel een van mijn favoriete baksels. Ik vind het heerlijk om zo af en toe de keuken in te duiken om gewoon te bakken. Niet te moeilijk, maar wel met een heel lekker resultaat. Een cake leent zich daar dus perfect voor. De ingrediënten met elkaar mixen, in een bakvorm gieten en in de oven schuiven. Zo gepiept toch?

En omdat het zo’n fijn, simpel recept is vind ik het leuk om zo nu en dan een twist aan de basis te geven. Want ook al vind ik een goede, robuuste cake echt heerlijk, met een extra ingrediënt erin wordt dat simpele baksel toch een beetje specialer. En deze keer werd dat dus een toevoeging van sinaasappel en gember. Twee ingrediënten die ik voornamelijk in een glas met heet water drink; de beste thee die er is. Maar gember in een cake verwerkt leek me dus echt heel erg lekker, en de toevoeging van een citrusvrucht in gebak is gewoon altijd goed.

Gember en sinaasappel dus. Het is een hele, héle, lekkere cake geworden. Gauw maken!


Gember Sinaasappel Cake
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1cake cake
Ingrediënten:
  • 200 gram roomboter ongezouten en op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 2 sinaasappels enkel de rasp ervan
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de roomboter in een staande mixer en mix deze met de kristalsuiker en vanillesuiker tot een egale massa.
  3. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix weer tot de eieren opgenomen zijn in het beslag.
  4. Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer tot je een mooi egaal beslag hebt.
  5. Als laatst voeg je de gember en sinaasappelrasp toe. Mix even kort zodat het allebei goed verdeeld is in het beslag.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 75 minuten. Houd het laatste kwartier de cake even in de gaten, mogelijk is hij bij jou eerder gaar (mijn oven is wat traag geloof ik). Test even met een satéprikker.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.