Een paar weken geleden zag je in OMF’s Eetoverzicht al voorbij komen dat ik aan de slag was geweest met een gerecht van Donna Hay. Mijn favoriete boek van haar staat standaard in onze keuken te shinen en toen ik op een moment wat inspiratieloos was voor het avondeten, besloot ik een recept van haar te proberen. Dit werden met ricotta gevulde pastaschelpen. Helaas was ik verre van enthousiast over het eindresultaat. Ja, de smaken waren echt daar maar ik vond het gerecht te nat en mistte een beetje schwung. Uiteindelijk heb ik dat recept dus geschrapt om met jullie te delen maar een week later ben ik wel aan de slag gegaan met mijn eigen variatie op dit recept. En dat werden gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon. Naar onze smaak een stukje lekkerder, totaal niet nat en héél erg lekker. Voor sommigen van jullie zal dit gerecht te weinig groenten bevatten, maar het leent zich uitstekend om te serveren met een lekkere salade.

Deze pastaschelpen, conchiglie op z’n Italiaans, worden gewoon bij de Albert Heijn verkocht. Zorg er wel voor dat je een vestiging bezoekt met een iets groter buitenlands assortiment. Mijn conchiglie is van het merk Pastificio di Martino al geloof ik niet dat het merk er heel erg veel toe doet. Mocht je nou moeite hebben met het vinden van conchiglie, kies dan een ander soort pasta dat je kunt vullen voordat het de oven in gaat. Zoals cannelloni. Heeft de supermarkt bij jou in de buurt nou helemaal een beroerd assortiment, ga dan voor penne, farfalle of rigatoni. Kook deze pasta voor en schep hem vervolgens warm door alle ingrediënten die in deze ovenschotel gaan. Stort het geheel in een ovenschaal en verdeel geraspte kaas over het gerecht. Ook dan heb je een prima pasta ovenschotel te pakken.

Gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon

Gevulde pastaschelpen met ricotta en bacon
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram conchiglie
  • 150 gram gebakken spekblokjes
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olie.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en spoel deze vervolgen af onder de koude kraan.
  3. Doe de ricotta in een kom en schep hier 30 gram Parmezaanse kaas en 100 gram spekblokjes door heen. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met peper, zout en verse basilicum naar smaak.
  5. Vul de voorgekookte pastaschelpen met het ricottamengsel en leg deze in de ovenschaal.
  6. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de spekblokjes over de gevulde pastaschelpen. Schenk nog een beetje olijfolie over het gerecht.
  7. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak het gerecht nog 10 - 15 minuten tot de Parmezaanse kaas gesmolten is.
  8. Garneer het gerecht met verse basilicum en serveer direct.

8 reacties

  1. Bettie

    Hoi hoi, een vraagje..
    Moeten de spekblokjes eerst gebakken worden? Of is dat niet nodig..?
    Groetjes Bettie

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.