We maken er een feestje van op ons bord vandaag. Deze gevulde zoete aardappels met kip en yoghurt-limoensaus zien er namelijk super vrolijk uit. Sowieso heb je dat met zoete aardappel natuurlijk al gauw, die feloranje kleur is niet te missen. Maar gecombineerd met de knalgroene broccoli en die heerlijk pittig-zure yoghurtsaus is het echt een topper. In principe zou je deze gevulde zoete aardappelen als volledige maaltijd kunnen serveren, alles zit er immers in. Lekker veel groenten, vlees en een sausje. Echter kan ik het me voorstellen als dit gerecht wat kaal voor je aanvoelt. Serveer er dan een lekkere salade bij, altijd goed. De aardappels zijn prima een dag van te voren te maken. Verpak ze in plasticfolie en warm ze de volgende dag even in de magnetron op. Nog net zo lekker en je hoeft niet na te denken over de lunch. Ideaal toch? Liever een Mexicaanse variant? Die heb ik ook al eens gemaakt!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gevulde zoete aardappels met kip en yoghurt-limoensaus

Gevulde zoete aardappels met kip en yoghurt-limoensaus
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 2 zoete aardappels
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gr kipfilet in blokjes
  • 100 gr broccoli diepvries
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 50 gr geraspte kaas pittig belegen
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van een halve limoen
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels grondig onder de koude kraan en pak ze vervolgens per stuk in aluminiumfolie in. Prik een paar gaatjes in het folie en laat de zoete aardappels 45 minuten in de oven poffen. Snijd ze vervolgens over de lengte door de helft en schraap een deel van het vlees uit de aardappels.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg hier de kipfilet aan toe en bak deze mee tot hij bruin begint te kleuren. Voeg dan de broccoli, rode paprika, het binnenste van de zoete aardappel dat je net hebt weggeschraapt, cayennepeper en het komijnpoeder toe. Bak het geheel tot de groenten zacht worden.
  3. Leg de zoete aardappelbootjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schep de vulling in de bootjes. Strooi de geraspte kaas over de zoete aardappels en zet ze vervolgens nogmaals 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  4. Roer voor de saus de yoghurt, cajunkruiden en het limoensap door elkaar. Besprenkel de gevulde zoete aardappels met de yoghurtsaus zodra ze uit de oven komen.

11 reacties

  1. Petra

    Heerlijk, bedankt voor het recept! Smaakte super!
    Wel heb ik de aardappels gegaard in de magnetron om tijd te besparen. Gaat heel goed: natuurlijk niet in aluminium folie maar de aardappels op een bord (eerst rondom een paar keer in prikken) 5 minuten op 900 watt; vervolgens even omdraaien en nogmaals 5 minuten op 900 watt.

    Beantwoorden
  2. Resy

    Sowieso zoete aardappel! Love it. Vind het dan ook super leuk om steeds nieuwe inspiratie tegen te komen voor nieuwe variaties en ideeën :)

    Beantwoorden
  3. Kim

    Vanavond de gevulde zoete aardappels gegeten en ze zijn zeker erg lekker! Die komen nog wel vaker op het menu :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.