Oh man wat ben ik gek op taart. Er staan al zoveel taartrecepten op OMF en ik krijg er ook nooit genoeg van. Toch missen er wel wat gezonde taarten in het rijtje. Logisch ook, ik maak liever een taart met goed veel boter en suiker maar deze gezonde kwarktaart met perzik is óók heel erg lekker. Het allerfijnste vind ik nog wel dat je deze taart guiltyfree als ontbijt kunt eten want in feite eet je een bakje kwark met granola maar dan in iets andere vorm. Voelt wel even gek hoor, een stuk taart voor het ontbijt afsnijden maar geloof mij: je went er snel aan. Je moet natuurlijk zelf weten voor welke gelegenheid je deze kwarktaart maakt. Ik vond het een hele fijne snelle to go als ontbijt op dagen dat Vic me niet zoveel tijd gunde om zelf te ontbijten, maar hij is ook hartstikke lekker als toetje of als taartje bij de koffie.

P.S.: Uiteraard kun je naar hartenlust variëren met het type kwark dat je kiest. Met het oog op de zomer koos ik voor een frisse perzikkwark, maar met aardbeien-, bosvruchten of welk soort kwark dan ook zal hij net zo lekker worden.

P.S. 2: Hoe magerder de kwark is die je kiest, hoe magerder de taart!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gezonde kwarktaart met perzik

Gezonde kwarktaart met perzik
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (20cm) taart (20cm)
Ingrediënten:
  • Voor de bodem:
  • 150 gr dadels zonder pit
  • 50 gr kokosolie
  • 100 gr granola
  • 2 el honing
  • Voor de vulling:
  • 750 gr kwark met perziksmaak
  • 5 blaadjes gelatine
  • 5 el water
Bereidingswijze:
  1. Bekleed een springvorm van 20cm met een vel bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine en maal het geheel fijn. Stort de taartbodem in de springvorm en druk goed aan met je handen.
  3. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water zodat ze soepel worden.
  4. Knijp de gelatine goed uit en doe de blaadjes samen met de 5 el water in een steelpannetje. Verwarm het geheel tot de gelatine is gesmolten.
  5. Schenk de gesmolten gelatine bij de kwark in een kom en roer het geheel goed door.
  6. Stort de taartvulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de gezonde kwarktaart 3 uur in de koelkast opstijven tot hij hard genoeg is om te snijden.

Deze gezonde kwarktaart is zo'n 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Malou | Blonde Blossom

    Ohhhh dat is echt een superleuke variatie op kwark als ontbijt. Dat zou ik wel willen om mijn zomerse dag te beginnen, heerlijk fris lijkt het me! En ook voedzaam door de granen. Prachtige foto’s wederom. Malou x

    Beantwoorden
  2. Katinka

    Hi Sabine, zou je als bodem ook alleen granola kunnen gebruiken?

    Overigens sinds kort je site ontdekt en nu al groot fan van je slowcooker-recepten! :)

    Beantwoorden
    • Sabine

      Nee, je hebt wel echt een plakmiddel nodig. Je kunt het eventueel nog proberen met bananen! Ik verwacht alleen wel dat de bodem dan minder stevig gaat zijn.

      Beantwoorden
      • Vivian

        Of honing, wil ook wel eens goed werken. Water kan soms ook voldoende zijn.

  3. Selma

    Kan je de gelatine weglaten of een Andre plantaardige vervanger gebruiken? Hij ziet er hardstikke lekker en gezond uit

    Beantwoorden
    • Sabine

      Je kunt Agar Agar gebruiken, dat is een plantaardige vervanger. De verhoudingen zul je even moeten googelen, ik heb nog niet eerder met Agar Agar gewerkt.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.