Als ik pastagerechten maak met tomatensaus dan probeer ik die tomatensaus altijd wel wat op te fleuren met een handvol kruiden of specerijen. Voor deze gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes heb ik dat niet gedaan. Eigenlijk om een aantal redenen: a. ik had totaal geen zin om te koken na een drukke werkdag dus ik wilde het me zo makkelijk mogelijk maken en b. cherrytomaatjes uit blik gecombineerd met chorizo zijn al een match made in heaven en daar moet je gewoon niet zoveel meer aan willen doen. En dus werd dit een maaltijd met maar 8 ingrediënten, ideaal voor een doordeweekse dag. En lekker dat dit overigens was. Vic, Tim en ik hebben ervan gesmuld en stiekem vonden we het maar jammer dat er niet nog meer in de ovenschaal achterbleef. Dus tja, wellicht zijn de porties ietwat aan de grote kant maar toch steek ik dit recept in voor 2 personen. Omdat het zo lekker is dat je er maar van blijft eten en ik zeker weet dat je met drie eters niet genoeg gaat hebben. Ik zeg altijd maar zo: liever teveel dan te weinig.

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 400 gr gnocchi
  • 200 gr chorizo - in plakjes
  • 400 gr cherrytomaatjes uit blik
  • 2 tenen knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 bol mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de plakjes chorizo tot de worst vet begint los te laten.
  3. Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze mee tot de ui glazig begint te zien.
  4. Doe de cherrytomaatjes in de pan en breng de saus op smaak met peper en zout. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal goed in.
  6. Schep de gnocchi door de chorizo-/tomatensaus en schep vervolgens alles in de ingevette ovenschaal.
  7. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over het gerecht in de ovenschaal. Schuif de schaal 10 minuten in het midden van de oven of tot de mozzarella is gesmolten.
  8. Garneer het gerecht met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas. Serveer direct.

8 reacties

  1. Judith

    Dat handje op de foto bij de kaasrasp :-)

    Ziet er heerlijk uit, ga ’t eens proberen met Sucuk!

    En ben nog steeds heeel blij met de foto’s bij de printable van het recept, thnx!

    Beantwoorden
  2. Anne-Marie

    Wow, dit lijkt mij heerlijk! Ook lekker comfort herfstfood ofzo. Maarre: cherrytomaatjes uit blik? Nog nooit van gehoord en gezien, haha. Gewoon bij elke supermarkt?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.