Gratin van Twister Fries

gesponsord

Ik kan me nog goed herinneren dat Tim een paar jaar geleden ontdekte dat Twister Fries gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Hij was er al tijden dol op en ineens zagen we de zakken van Lamb Weston liggen in de supermarkten. Sindsdien wil Tim het liefst iedere keer Twister Fries eten in plaats van patat. De Twister Fries zijn inmiddels verkrijgbaar in twee varianten: Natural en Seasoned. Hoewel ze zo los heerlijk zijn, vond ik het leuk om jullie te laten zien dat je er meer mee kunt. Daarom maakte ik een gratin van Twister Fries. Omdat ik de gratin als bijgerecht bij het kerstdiner wil serveren heb ik voor de Twister Fries Seasoned gekozen. Dat geeft het gerecht net een beetje meer kick.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Gratin van Twister Fries

Omdat ik van de Twister Fries deze keer een gratin maak, bak ik ze even snel voor op de bakplaat. Mocht je de Twister Fries nou los willen serveren bij het kerstdiner, ook heel lekker!, dan raad ik je aan ze op een met bakpapier bekleed bakrooster in het midden van de oven te bakken. Als je ze halverwege de baktijd dan een keertje omdraait worden de Twister Fries super knapperig. Uiteraard kun je de Twister Fries ook bereiden in de frituur of Airfryer als je deze hebt.

Gratin van Twister Fries

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lamb Weston

ohmyfoodness nl&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl 449290324 1
ohmyfoodness nl article&sz=1x1&t=campaign%3Dohmyfoodness nl article 449290324 1
B10672278

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gratin van Twister Fries

No ratings yet

Gratin van Twister Fries

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Lamb Weston Twister Fries 600 gram
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • snuf nootmuskaat
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Spreid de Twister Fries uit over de bakplaat en bak ze in 10 - 12 minuten voor tot ze niet meer bevroren zijn.
  • Rasp ondertussen het teentje knoflook en voeg deze samen met de nootmuskaat toe aan de slagroom. Roer goed door.
  • Schep de Twister Fries zodra deze niet meer bevroren zijn in de ingevette bakvorm. Schenk hier het slagroommengsel overheen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas over de Twister Fries en schuif de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Bak de gratin van Twister Fries in 20 - 30 minuten gaar tot de kaas gesmolten is het grootste deel van de slagroom is opgenomen door de Twister Fries. Serveer de gratin direct.

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    De twister fries zijn inderdaad erg lekker! Leuk om er een gratin mee te maken!

  2. Jeetje wat lekker, van deze foto’s loopt het water mij echt in de mond!

  3. Ellen says:

    Geniaal! Heb nooit twister fries op, maar dit ga ik echt een keer proberen.

  4. Margot says:

    Ik ben ook gek op Twister Fries, dus dit lijkt me heerlijk!

  5. Demi | StudioKOOK says:

    Mmm! Dit klinkt goed!

  6. Marloes says:

    Oei, lekker zeg! Door de slagroom misschien nog een scheutje truffelolie…

    1. Sabine Author says:

      Normaal zou ik zeggen JAAAAA want ik ben fan van truffelolie. Maar Twister Fries zijn al zo flink gekruid dat ik bang ben dat het niet helemaal lekker gaat matchen deze keer.

Laat een antwoord achter aan Roos Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close