Een Griekse salade is altijd goed, en makkelijk om te maken. De basis ervan bestaat bij mij uit feta, olijven en rode ui. Ingrediënten die zorgen voor een lekkere, pure smaak. Ik voegde aan deze Griekse parelcouscous salade nog wat andere smaakmakers toe voor een nog completere ‘Griekse touch’ en had binnen een handomdraai deze salade klaar om op de foto te zetten. En dat is fijn want dat betekent dat jij hem ook zo gemaakt hebt.

Overigens moest ik op het moment dat ik deze salade aan het bereiden was, denken aan de gehakt-fetaburgers van Sabine. Die lijken me dus echt perfect naast deze salade want als liefhebber van feta kan ik nooit genoeg feta eten. Met deze burgers dus lekker dubbelop!

Griekse parelcouscous salade
Recept printen
Stemmen: 2
Score: 4.5
Jij:
Stem op dit recept!
2-3personen personen
Ingrediënten:
  • 200 gram parelcouscous
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 1 komkommer
  • peper
  • handje cherry tomaatjes gehalveerd
  • handje knoflookolijven zonder pit, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui gehalveerde ringen
  • 1/2 blok Feta
  • een paar takjes munt fijngehakt
  • 1/2 citroen sap
Bereidingswijze:
  1. Kook de parelcouscous gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  2. Roer de Griekse yoghurt los, samen met de knoflook. Snijd 1/3 van de komkommer af en rasp deze boven het bakje yoghurt. Roer met een beetje peper door elkaar.
  3. Giet de parelcouscous af en spoel even na met koud water. Roer 1 eetlepel van de yoghurt door de couscous.
  4. Snijd de overige komkommer in plakjes en halveer deze vervolgens.
  5. Meng de komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ui met de parelcouscous.
  6. Brokkel de feta over de salade, verdeel de munt erover en sprenkel er een beetje citroensap overheen.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Malou

    Dit lijkt me nou echt SUPERlekker! We hebben wel regelmatig parelcouscous van de Hellofresh, maar heb het in de winkel nog niet gevonden. Wat heb jij het gekocht?

    Beantwoorden
  2. LvanR

    Klinkt als een lekkere salade! Ik zou hem alleen zonder tomaat, olijven en munt maken gezien ik daar niet van houd. In de plaats wat rode paprika en peterselie toevoegen denk ik. Maar goed zo kook ik meestal, een recept ter inspiratie en aanpassen naar wat ik lekker vind. Thanks voor de basis!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.