Groene Asperge en Aspergebroccoli Quiche met Parmezaan

Sinds ik in de Appie bimi ontdekt heb, belandt er regelmatig een bakje met deze mini broccoli (of tegenwoordig; aspergebroccoli) in mijn mandje. Ik vind het echt een ingrediënt waar je veel kanten mee op kan. Vaak bak ik ze kort en verwerk ik ze in een salade, regelmatig in combinatie met groene aspergepunten. En ook Parmezaan of Pecorino ontbreekt vaak niet bij dit duo.

Zo ook in deze quiche. Want dat leek me dus wel wat. Mijn inmiddels aardig ‘favoriete’ groenten samen in een hartige taart. En een quiche is geen quiche als er geen lading kaas in verwerkt zit, dus hier ging uiteraard flink wat Parmezaan in. Om de boel wat op te frissen voegde ik een beetje citroensap en rasp toe.

Mocht je denken; goh, wat een lekkere gezonde en verantwoorde quiche.. Dan kun je het beter bij een saladevariant houden, ik voegde namelijk ook 250ml kookroom toe. Mocht je denken, ik heb onwijs veel zin in werkelijk ieder ingrediënt van deze taart; duik de keuken maar in!


QuicheAspergeBroccoli OMF

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Groene asperge en aspergebroccoli quiche met parmezaan

No ratings yet

Groene Asperge en Aspergebroccoli Quiche met Parmezaan

Porties1 quiche

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartig taartdeeg
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 100 gram groene aspergepunten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 citroen rasp
  • 1 el citroensap
  • 100 gram Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 8 eieren
  • 250 ml kookroom light

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem en randen met de plakjes deeg. Zet aan de kant.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie en bak de aspergebroccoli en aspergepunten even kort. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur af als een beetje kleur hebben gekregen van het bakken.
  • Meng het citroensap en de rasp met de vlokken Parmezaan en de 8 eieren. Klop los met de kookroom totdat je een lichtgeel mengsel hebt. Voeg naar smaak nog een beetje peper en zout toe.
  • Verdeel de aspergebroccoli en aspergepunten over de taartbodem en giet het kaas-eimengsel eroverheen. Schuif voor ongeveer 30-35 minuten in de oven. Klaar als de inhoud gestold is en een mooie kleur heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close