Een caprese salade is toch wel een van de oldskool salades te noemen die het altijd goed doet. Voor bij de lunch of barbecue – oh jongens wat kijk ik toch uit naar de eerste lentedagen – en in al zijn simpelheid heel lekker met alleen wat brood. Ook bij mij staat deze salade aardig hoog in de ranking, maar omdat ik het meer een bijgerecht vind dan een volwaardige lunch- of maaltijdsalade, heb ik ‘m een upgrade gegeven. Aangevuld met wat favorieten – aspergebroccoli, groene aspergepunten en parmaham – vind ik dat deze salade prima door kan gaan als lunch. Of nog steeds als bijgerecht. Kan natuurlijk ook.
Enkel het maken van de pesto neemt even tijd in beslag maar voor de rest is het vrij simpel. De groenten wokken, de tomaatjes roosteren en de buffelmozzarella in stukken scheuren. Eet heel erg smakelijk!


Groene Caprese Salade met Basilicumpesto
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 40 gram pijnboompitjes
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 6 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 el water
  • peper
  • zout
  • tros trostomaatjes
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 100 gram aspergebroccoli
  • 125 gram buffelmozzarella
  • 80 gram Paraham
  • balsamicoazijn naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Rooster de pijnboompitjes tot ze een bruin kleurtje krijgen. Maak vervolgens de pesto door de pijnboompitjes samen met de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie, citroensap, water, peper en zout in de foodprocessor te mixen tot een gladde massa. Zet de pesto apart.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaatjes hierop. Schuif in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de tomaatjes een klein beetje open beginnen te barsten; dan zijn ze goed.
  4. Grill ondertussen de groene aspergepunten en de aspergebroccoli in een grillpan of bak ze kort even in een koekenpan.
  5. Als alles klaar is verdeel je de aspergepunten en aspergebroccoli over een schaal. Verdeel de mozzarella en parmaham erover en als laatste de trostomaatjes.
  6. Verdeel ook de pesto in dotten over de schaal en maak af met een beetje balsamicoazijn.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.