De laatste tijd zet ik steeds vaker gerechten met halloumi op tafel. Het is gewoon zo’n lekker kaasje en ik vind het heerlijk dat de kaas zich zo goed laat bakken. Het lekkerste aan gesmolten kaas vind ik altijd als het net iets verder is gesmolten dan de bedoeling is – een beetje ‘aangebrand’ haast. Gebakken halloumi doet me daar precies aan denken. Normaal gesproken bak ik halloumi altijd in de koekenpan maar ik wilde ook eens proberen of deze kaas zich leent voor in de oven. Via Pinterest zag ik af en toe wel eens een ovenschotel met halloumi voorbij komen dus dat moest haast wel lukken. En jawel hoor, perfect zelfs! Ik maakte een halloumi-bake met lamsworstjes, eigenlijk een soort ovenschotel met heel veel groenten en lamsworstjes, afgemaakt met plakjes halloumi en verse basilicum. Zo ontzettend lekker, de schaal was veel te snel leeg. Ook voor Vic bleek dit gerecht een enorm succes te zijn en dat is altijd bijzonder fijn.

Halloumi-bake met lamsworstjes
Halloumi-bake met lamsworstjes

Halloumi-bake met lamsworstjes
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
3/4personen personen
Ingrediënten:
  • 2 uien - in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 courgette - in blokjes
  • 1 aubergine - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 4 lamsworstjes - in stukjes
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 1 blok halloumi - in plakken
  • verse basilicum
  • peper en zout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een middelgrote ovenschaal in.
  2. Fruit in een hapjespan de ui en knoflook aan tot deze goed beginnen te geuren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze nog zo'n 2 minuten mee.
  4. Doe de groenten samen met de lamsworstjes in de pan en bak het geheel 5 minuten tot de groenten zacht wordt en begint te slinken.
  5. Voeg alle specerijen toe en schep het geheel goed om zodat alles is voorzien van een kruidig laagje. Schenk dan de tomatenblokjes in de pan en breng het geheel aan de kook.
  6. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schep na 20 minuten de groenten en lamsworstjes in de ovenschaal.
  8. Verdeel de plakjes halloumi over het gerecht en zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in het midden van de oven tot de halloumi zachter wordt en bruin begint te kleuren.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven, garneer het gerecht met verse basilicum en serveer het vervolgens direct.

6 reacties

  1. Charlotte

    Ziet er heerlijk uit. Heb je een tip voor haloumi die niet ‘piept’ tussen je tanden wanneer je het eet (als je snapt wat ik bedoel )

    Beantwoorden
    • Sabine

      Die piept tussen je tanden? Dat heb ik echt nog niet meegemaakt met Halloumi! Misschien bak je hem iets te lang of juist te kort? Ik heb zelf altijd Halloumi van het merk Dodoni in ieder geval.

      Beantwoorden
      • Charlotte

        Dank voor je antwoord. Ik heb het wel gehad met take away dus misschien ligt het daaraan.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.