Hartjestaart met blauwe bessen en bramen

VALENTIJNSDAG lieve mensen. Over een week is het zover en heel eerlijk; ik heb er helemaal niks mee. Maar, dat we door deze commerciële dag wél even aan elkaar denken is natuurlijk gewoon iets moois. En ach, daar doe ik dan graag aan mee. Want hoe leuk is het om een taart te bakken voor iemand, diegene daar blij mee te maken en er vervolgens samen een puntje van te eten? Precies, win-win situatie. En het hoeft helemaal niet voor je lover te zijn, het kan ook prima voor oma, broer of zus, vriendin of je moeder.

Deze taart bestaat uit twee delen; het deeg voor de bodem en de hartjes, en de jamvulling van blauwe bessen en bramen. Je maakt hem in drie stappen. Eerst het deeg, dan de jamvulling en daarna de hartjes. Redelijk vanzelfsprekend denk ik en helemaal niet moeilijk. Overigens blijft er met dit recept genoeg deeg over om nog meer hartjes te maken, dus je kunt de bovenkant zelfs helemaal dicht bouwen. Heb ik niet gedaan zodat je ook nog wat van de vulling ziet. Wil je de taart net zoals ik maken; dan hou je gewoon nog wat hartjes over waar je koekjes van kunt bakken.

Hartjestaart

4 van 2 stemmen

Hartjestaart met Blauwe Bessen en Bramen

Porties1 taart

Ingrediënten

Bodem en hartjes

  • 150 gram roomboter koud
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren waarvan 1 losgeklopt
  • 250 gram bloem
  • quichevorm met losse bodem van 24cm
  • hartjesvorm voor koekjes

Vulling

  • 250 gram blauwe bessen diepvries
  • 250 gram bramen diepvries
  • 150 gram suiker
  • 1 citroen rasp
  • 1/2 citroen sap
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de roomboter met de suiker totdat de twee goed door elkaar gemengd zijn. Voeg nu het ei toe en beetje bij beetje de bloem. Mix telkens door totdat je een grote deegbal hebt.
  • Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Leg de lap over de ingevette taartvorm heen, druk voorzichtig aan en zorg ervoor dat de rand en bodem volledig bedekt zijn). Dat wat je nu teveel aan deeg hebt vorm je opnieuw tot een bal en leg deze in de koelkast.
  • Prik met een vork gaatjes in de taartbodem en schuif deze in de oven voor 10 minuten.
  • Maak nu de vulling door het fruit in een steelpan te verwarmen. Voeg de suiker toe en blijf doorroeren tot het fruit zacht wordt. Voeg de maizena toe en laat doorkoken tot de gewenste dikte. Laat de jam even afkoelen.
  • Haal de bodem uit de oven en vul de bodem met de jam. Zet apart.
  • Haal de bal deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak met een dikte van ongeveer een halve centimeter. Steek met de hartjesvorm hartjes uit het deeg en leg deze willekeurig op de jam.
  • Als alle hartjes op de jam liggen, smeer je deze met een kwastje in met een beetje van het eimengsel. Schuif hierna in de oven voor nog 15 minuten.

Join the Conversation

  1. Daniël says:

    Ziet er goed uit! Heb je gezouten of ongezouten roomboter voor dit recept gebruikt?

    1. Vivian Author says:

      Ongezouten! Succes :-)

      1. Daniël says:

        Dankjewel! Ik heb hem gisteren gemaakt (in een mini taartvormpje met diameter 12 cm, een kwart van het recept dus) en zowel mijn vrouw als ik vonden hem superlekker :-D

  2. Kun je voor het fruit ook kersen gebruiken?

    1. Sabine says:

      Natuurlijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close