Op zaterdagochtend gaan Tim en ik altijd naar de markt. We deden dit al járen met z’n tweeën en nu gaat Vic natuurlijk ook gezellig mee. Op de markt hebben we eigenlijk altijd eenzelfde rondje. We halen fruit, vlees, vis en bloemen. Ook gaan we altijd langs de bakker voor een lekkere lunch en om te kijken of ze onze favoriete koeken hebben. De bakker heeft vaak van die grote American Cookies maar die worden de laatste tijd afgewisseld met haverkoeken met chocolade, inmiddels ook een gróte favoriet van Tim. Nu vind ik het zelf altijd leuk om ‘kant-en-klare’ koekjes, ook al zijn ze van de bakker, zelf ook te maken en dus ging ik aan de slag. Mijn eigen haverkoeken met chocolade zijn óók erg lekker geworden en nu kun jij ze ook thuis maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Haverkoeken met chocolade

Haverkoeken met chocolade

Haverkoeken met chocolade
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
15stuks stuks
Ingrediënten:
  • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el volle melk
  • 200 gr fijne havermout
  • 100 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gr pure chocolate chips
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Klop de boter met de suiker los en voeg hier het ei aan toe. Klop deze mee tot het ei volledig is opgenomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten met uitzondering van de chocolate chips toe. Meng het geheel tot een egaal koekbeslag.
  4. Schep tot slot de chocolate chips door het koekbeslag.
  5. Vorm met je handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het koekdeeg en verspreid deze met 4cm tussenruimte over de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de haverkoeken met chocolade 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat de koeken even afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een rooster.
  7. Bewaar de koeken luchtdicht buiten de koelkast.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Claudia

    Ik baal zo erg dat we geen markt op zaterdag hebben :( Kun je de citroenrasp er uit laten of vervangen door iets anders?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.