Haverkoeken met chocolade
OMF...filmt, OMF...kookt, Snacks

Haverkoeken met chocolade

Op zaterdagochtend gaan Tim en ik altijd naar de markt. We deden dit al járen met z’n tweeën en nu gaat Vic natuurlijk ook gezellig mee. Op de markt hebben we eigenlijk altijd eenzelfde rondje. We halen fruit, vlees, vis en bloemen. Ook gaan we altijd langs de bakker voor een lekkere lunch en om te kijken of ze onze favoriete koeken hebben. De bakker heeft vaak van die grote American Cookies maar die worden de laatste tijd afgewisseld met haverkoeken met chocolade, inmiddels ook een gróte favoriet van Tim. Nu vind ik het zelf altijd leuk om ‘kant-en-klare’ koekjes, ook al zijn ze van de bakker, zelf ook te maken en dus ging ik aan de slag. Mijn eigen haverkoeken met chocolade zijn óók erg lekker geworden en nu kun jij ze ook thuis maken.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Haverkoeken met chocolade

Haverkoeken met chocolade

Recept printen
Haverkoeken met chocolade
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el volle melk
  • 200 gr fijne havermout
  • 100 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gr pure chocolate chips
Porties
stuks
Ingrediënten
  • 100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el volle melk
  • 200 gr fijne havermout
  • 100 gr havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1/2 citroen
  • 100 gr pure chocolate chips
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Klop de boter met de suiker los en voeg hier het ei aan toe. Klop deze mee tot het ei volledig is opgenomen.
  3. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten met uitzondering van de chocolate chips toe. Meng het geheel tot een egaal koekbeslag.
  4. Schep tot slot de chocolate chips door het koekbeslag.
  5. Vorm met je handen balletjes ter grootte van pingpongballen van het koekdeeg en verspreid deze met 4cm tussenruimte over de met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de haverkoeken met chocolade 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin gekleurd zijn. Laat de koeken even afkoelen op de bakplaat en vervolgens volledig op een rooster.
  7. Bewaar de koeken luchtdicht buiten de koelkast.

4 Reacties

  • Gezellig zo’n rondje over de markt en deze koeken zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Ik baal zo erg dat we geen markt op zaterdag hebben :( Kun je de citroenrasp er uit laten of vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  • worden het brosse koeken, of wat zachter van binnen?

    Beantwoorden

Schrijf een bericht