Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder maar toen ik nog maar net met Sabine samenwerkte en dus ook begon met het verzinnen van allerlei lekkers voor OMF, was de kokos banaan havermoutcake een van de eerste recepten die ik online zette. Ik was er zelf heel enthousiast over en ik hoopte maar dat jullie dat ook zouden zijn. Niets bleek minder waar, de cake werd massaal geliked en gedeeld op Facebook en ook hier merkten we dat het een hitje was. En nu nog, want ik hoor nog steeds met enige regelmaat van verschillende mensen dat ze hem af en toe maken.

Ik ook? Nee, ik niet. Een hele tijd schoof ik ‘m wekelijks in de oven maar op een gegeven moment maakt zoiets dan weer plaats voor wat anders. Zo gaat dat altijd bij mij; tijdelijk in de ban van een recept totdat ik een nieuwe ontdekking doe. Zo ook met dit recept van een o zo fijne havermout appel kaneel cake. Eigenlijk een variant op de kokos banaan havermoutcake, maar dan anders. Zeker qua structuur want dit is een luchtiger brood en die met banaan is aardig compact. Doordat ik ruimschoots kaneel heb toegevoegd in combinatie met stukjes appel, is het net appeltaartcake. Maar dan verantwoord!

 


Havermout Appel Kaneel Cake
Recept printen
Stemmen: 4
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
1cake cake
Ingrediënten:
  • 3 kleine appels in kleine blokjes
  • 2 el kaneel
  • 1/2 citroen, alleen sap
  • 300 gram havermoutvlokken tot meel malen
  • 6 eieren
  • 1 rijpe banaan geprakt
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl vanille-aroma
  • 6 el honing
  • 50 gram havermoutvlokken
  • 100 gram rozijnen
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de blokjes appel met 1 el kaneel en een paar druppels citroensap. Zet apart.
  3. Maal 300 gram havermoutvlokken tot meel en mix het meel met de 6 eieren tot een gladde massa. Voeg de banaan, het vanille-aroma, een eetlepel kaneel en de honing toe en mix het beslag nogmaals tot een gladde massa.
  4. Voeg nu het overige citroensap en de baking soda toe. Werk vanaf nu snel want het beslag moet nu snel in de oven.
  5. Voeg 50 gram havermoutvlokken en 100 gram rozijnen toe aan het beslag en mix het nog even kort. Als laatste voeg je de stukjes appel toe en roer deze voorzichtig door het beslag totdat de blokjes goed verdeeld zijn.
  6. Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (31cm) en schuif de cake in de oven voor 45 minuten.

Over de auteur

30 jaar, werkt met veel plezier samen met Sabine en creëert 2 dagen per week nieuwe guilty pleasures en hier en daar ook gezonde gerechten. Wil zo veel mogelijk (steden) van de wereld zien, woont samen met Tobias in Deventer en heeft een grote passie voor natúúrlijk koken & bakken, maar ook voor grafisch ontwerp, fotografie, crossfit en cheesecake.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.