Al sinds ik de review plaatste over de Havermoutappeltaart van Koopmans (bakmix) kreeg ik de vraag of ik zelf eens een appeltaart op basis van havermout zou kunnen maken. Maar natuurlijk! Ik deed de belofte al een hele poos geleden en pas nu is het ervan gekomen. Ik dook de keuken in om appeltaart te bakken en dat is nooit een straf, al is het alleen al vanwege de geur die naderhand in huis hangt – zalig! Houd er rekening mee dat appeltaart op basis van havermout altijd wat droger is dan een normale appeltaart. Eigenlijk moet de taart van vandaag dan ook met slagroom gegeten worden. Wat je eventueel ook kunt doen is proberen om de randen wat dunner te maken, eventueel overig beslag verkruimel je dan over de bovenkant van de taart als zijnde kruimeltaart. Oja, misschien onnodig om te zeggen maar dat deze taart met havermout wordt gemaakt wil niet zeggen dat ‘ie gezond is ;)


Klik hier als je de video niet kunt zien

Havermoutappeltaart

Havermoutappeltaart

Havermoutappeltaart
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
1taart (23 cm) taart (23 cm)
Ingrediënten:
  • 200 gr margarine of roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 300 gr havermeel
  • 200 gr havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 el paneermeel
  • 1 kg appels geschild en in plakjes
  • 75 gr krenten of rozijnen geweld
  • 1/2 el kaneel
  • 1 el Winter Wonder Blend van Green Gypsy Spices of extra kaneel
  • 1 el kristalsuiker
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm van 23 cm in met boter of olie.
  2. Klop voor de taartbodem de boter samen met de witte basterdsuiker romig. Voeg vervolgens het ei en de kaneel toe en meng dit nogmaals goed.
  3. Doe de havermeel, havervlokken, het bakpoeder en het zout bij de boter in de kom en spatel dit tot een stevig taartbeslag.
  4. Schep het beslag in de springvorm en creëer met behulp van een spatel een opstaande rand langs de rand van de springvorm.
  5. Strooi het paneermeel over de bodem van de taart en zet de springvorm in de koelkast terwijl je de taartvulling maakt.
  6. Schep de krenten, kaneel, Winter Wonderblend en de kristalsuiker door de appeltjes.
  7. Haal de taartbodem uit de koelkast en schep de taartvulling in de springvorm.
  8. Bak de havermoutappeltaart in het midden van de oven in 60 minuten gaar.

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.