Homemade groentechips

Ik ben zo’n meisje dat dolgelukkig kan worden van een zak een bakje chips. Als ik de keuze zou moeten maken tussen nooit meer zoet of nooit meer zout, zou ik gaan voor nooit meer zoet. Ik ben echt fan van hartig. Blokje kaas, stukje worst, een bakje chips dus. Helaas is het, net zoals zoet overigens, niet altijd even gezond en steeds vaker probeer ik op zoek te gaan naar betere alternatieven. In chips vind ik die in groentechips. Het heeft even geduurd voordat ik gewend was aan het idee van groentechips maar inmiddels ben ik ervoor opgewarmd. Toch betekent het fenomeen ‘groente’chips niet automatisch dat het gezond is. Ook deze chips worden dikwijls gefrituurd. Beter maak je deze chippies dus lekker zelf. Thuis, in de oven. Helemaal niet moeilijk om te doen namelijk! Klein minpuntje: je bent er wel even mee bezig en de chips worden vrij snel na het bakken weer zacht. Bewaren is dus niet echt een optie maar warm uit de oven zijn ze sowieso het lekkerst.


Klik hier als je de video niet kunt zien

 

Homemade groentechips

2 van 8 stemmen

Homemade groentechips

Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1 winterpeen in dunne plakjes
  • 1 zoete aardappel in dunne plakjes
  • 1 courgette/pastinaak of biet in dunne plakjes
  • olijfolie
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Zorg ervoor dat je de groenten zo dun mogelijk hebt geschaafd. Dep ze droog met een vel keukenrol en verspreid ze over de bakplaat.
  • Smeer de plakjes groenten lichtjes in met een beetje olie en bestrooi ze vervolgens met zout.
  • Bak de groentechips in het midden van de oven in 20-25 minuten knapperig. Eet ze direct.

Join the Conversation

  1. Margot says:

    Ik ben gek op chips, maar dit lijkt me ook lekker!

  2. Ik weet niet wat ik verkeert doe, maar bij mij blijven ze slap/soggie of zijn ze te verbrand en dan soms nog steeds slap.

  3. Britt says:

    Wat een simpel maar heerlijk idee!

  4. Carmen says:

    Bij mij blijven ze gewoon slap en als ze verbrand zijn ook nog slap wat doe ik verkeerd

    1. Sabine Author says:

      Wat je zou kunnen proberen is af en toe even de ovendeur te openen of te zorgen dat deze op een klein kiertje blijft staan tijdens het bakken, zodat het vocht uit de oven kan ontsnappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close