Ik ben zo’n meisje dat dolgelukkig kan worden van een zak een bakje chips. Als ik de keuze zou moeten maken tussen nooit meer zoet of nooit meer zout, zou ik gaan voor nooit meer zoet. Ik ben echt fan van hartig. Blokje kaas, stukje worst, een bakje chips dus. Helaas is het, net zoals zoet overigens, niet altijd even gezond en steeds vaker probeer ik op zoek te gaan naar betere alternatieven. In chips vind ik die in groentechips. Het heeft even geduurd voordat ik gewend was aan het idee van groentechips maar inmiddels ben ik ervoor opgewarmd. Toch betekent het fenomeen ‘groente’chips niet automatisch dat het gezond is. Ook deze chips worden dikwijls gefrituurd. Beter maak je deze chippies dus lekker zelf. Thuis, in de oven. Helemaal niet moeilijk om te doen namelijk! Klein minpuntje: je bent er wel even mee bezig en de chips worden vrij snel na het bakken weer zacht. Bewaren is dus niet echt een optie maar warm uit de oven zijn ze sowieso het lekkerst.


Klik hier als je de video niet kunt zien

 

Homemade groentechips

Homemade groentechips
Recept printen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
2personen personen
Ingrediënten:
  • 1 winterpeen in dunne plakjes
  • 1 zoete aardappel in dunne plakjes
  • 1 courgette/pastinaak of biet in dunne plakjes
  • olijfolie
  • grof zeezout
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Zorg ervoor dat je de groenten zo dun mogelijk hebt geschaafd. Dep ze droog met een vel keukenrol en verspreid ze over de bakplaat.
  3. Smeer de plakjes groenten lichtjes in met een beetje olie en bestrooi ze vervolgens met zout.
  4. Bak de groentechips in het midden van de oven in 20-25 minuten knapperig. Eet ze direct.

3 reacties

  1. Erik

    Ik weet niet wat ik verkeert doe, maar bij mij blijven ze slap/soggie of zijn ze te verbrand en dan soms nog steeds slap.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.