Het was alweer even geleden dat ik een tostirecept met jullie had gedeeld dus ik vond het daar de hoogste tijd voor worden. Toen ik met Viv een dag aan het werk was en we aan het brainstormen waren voor OMF bedachten we deze Italiaanse croissanttosti. Ik had nog niet eerder een tosti gemaakt van een croissantje en damn, waarom heb ik dit in vredesnaam pas zo laat ontdekt? Een croissanttosti is namelijk echt héél erg lekker. Super knapperig, een beetje boterig en veel voller van smaak dan wanneer je normaal brood gebruikt. Zelf ging ik voor een Italiaanse variant met pesto, mozzarella en diverse soorten vlees, maar je kunt er natuurlijk naar hartenlust mee variëren. Dat is namelijk het fijne van tosti’s! Hoe dan ook, je moet me beloven dat je de eerstvolgende keer als je croissants in huis hebt, ze gebruikt om tosti’s mee te maken. Zálig!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Italiaanse croissanttosti

Italiaanse croissanttosti
Recept printen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
2tosti's tosti's
Ingrediënten:
  • 2 croissants
  • 2 tl pesto
  • 100 gr mozzarella geraspt
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 geroosterde puntpaprika in reepjes
  • 6 plakjes salami broodbeleg
  • 4 plakjes prosciutto
Bereidingswijze:
  1. Verwarm het grillijzer of de oven voor of smelt een klontje boter in de pan.
  2. Snijd de croissants over de lengte met een gekarteld mes doormidden.
  3. Smeer de onderste helft van de croissants in met de pesto. Verdeel hier de mozzarella, zongedroogde tomaatjes en geroosterde puntpaprika overheen.
  4. Dek de kaaslaag af met de salami en prosciutto en vouw het croissantje weer dicht.
  5. Leg de belegde croissant tussen de warme platen van het grillijzer en bak de croissanttosti tot hij lekker knapperig en de kaas gesmolten is.

Over de auteur

27 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015) en Reishonger (2017). Instagram: @ohmyfoodnessnl

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Rineke

    Lekker hoor, vanmiddag gemaakt omdat Ik nog een oudbakken croissant overhad van het weekend. Wel met een verse tomaat want zongedroogde had Ik niet in huis.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.